Izbori 2016.: Svi zadovoljni, osim SDP-a i reformista

| 12.9.2016. u 14:03h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska je nakon prvih prijevremenih parlamentarnih izbora otišla udesno, a Varaždinska županija i pogotovo njezini gradovi (opet) ulijevo. Naime, dok je prema nepotpunim rezultatima, HDZ ukupno dobio 61 mandat, a Narodna koalicija 54 mandata (Most 13, Živi zid 8, IDS 3, BM 365 2...), u 3. izbornoj jedinici pobjedu su već tradicionalno odnijele stranke SDP, HNS, HSU i HSS okupljene u Narodnu koaliciju osvojivši osam od 14 mandata, odnosno 52,56 posto glasova birača.

Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija još jednom su se pokazale kao "utvrda" i SDP-a i posebice HNS-a iz kojeg su poručili da je dokazano kako su najjača snaga sjevera. Premda tek predstoje pregovori oko saborske većine i vlade, Predrag Štromar vjeruje da se neće ponoviti situacija kakva je bila u proteklih pola godine. Štoviše, ide i korak dalje.

- Vjerujem da će HNS participirati u Vladi kako bismo mogli raditi na svemu onome za što se zalažemo, odnosno građanima osigurali jednake šanse i što bolji životni standard. Hrvatska treba stabilnu Vladu i moramo nastaviti sa započetim projektima. Nadamo se da će se na nacionalnom nivou što prije posložiti situacija te ćemo kao stranka u Vladi utjecati na donošenja odluka ministara, Vlade i Sabora. To će nam biti izuzetno bitno zato jer se u ovih osam, devet mjeseci ništa nije radilo - poručio je u ponedjeljak Štromar.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...