Ivica Šantek u Svetom Iliji potvrdio kandidaturu za predsjednika županijskog HSS-a Foto: HSS

Ivica Šantek u Svetom Iliji potvrdio kandidaturu za predsjednika županijskog HSS-a

Varaždinske vijesti | 17.2.2018. u 16:19h | Objavljeno u Aktualno

U četvrtak, 15. veljače, održana je izborna skupština općinske organizacije HSS-a Sveti Ilija, kao jedna u nizu izbornih skupština općinskih i gradskih organizacija koje prethode izbornoj skupštini HSS-a Varaždinske županije.

Na izbornoj skupštini potvrđen je još jedan mandat dosadašnjem vodstvu, pa će tako Vedran Zamuda voditi HSS u Svetom Iliji i naredne četiri godine. Na skupštini je donijeta i odluka da će općinska organizacija dati jednoglasnu potporu kandidaturi Ivice Šanteka za predsjednika županijske organizacije HSS-a Varaždinske županije.

Skupštini su prisustvovali i tajnik županijske organizacije Marijan Štefanko, administrativni tajnik Hrvoje Kapeš, član županijskog predsjedništva Željko Šoštarić, predsjednik Stručnog vijeća županijske organizacije Ivica Šantek, gradski vijećnik u Ivancu Nikola Vidoni te Ivica Baneković, općinski vijećnik iz Visokog.

Svi gosti su se obratili članovima HSS-a Svetog Ilije s nekoliko prigodnih riječi, ali su također izrazili veliku zabrinutost aktualnim stanjem u županijskog organizaciji.

- Iako za samo mjesec dana treba biti održana županijska izborna skupština, dosad nije sazvano županijsko predsjedništvo, a ni odbor. To je samo nastavak dosadašnje neaktivnosti županijske organizacije u razdoblju nakon lokalnih izbora u svibnju prošle godine - složili su se svi prisutni.

Kako je naglašeno, kroz analizu rezultata lokalnih izbora vidljivo je da su upravo općinske i gradske organizacije koje su izašle samostalno na izbore sa svojim kandidatima i listama ostvarile najbolji rezultat u županiji i iznijele teret prošlih lokalnih izbora, na čemu im je čestitao predsjednik Stručnog vijeća Ivica Šantek.

On je u svom obraćanju ujedno zahvalio svima na potpori te je potvrdio da će se kandidirati za predsjednika županijske organizacije HSS-a Varaždinske županije.