Ivan Čehok i službeno preuzeo dužnost gradonačelnika: Zatekao sam dobro stanje

M.P./Varaždinske vijesti | 8.6.2017. u 11:54h | Objavljeno u Aktualno

- Ovo doživljavam kao prirodni tijek događaja u mom životu. Ljudi su me dobro primili, sjećaju se vremena kada sam bio gradonačelnik i nikad nikome nisam ostao u lošem sjećanju, barem se tako nadam - odgovorio je to novoizabrani gradonačelnik Ivan Čehok na novinarsko pitanje kakav je osjećaj vratiti se nakon nekoliko godina ponovno u Vijećnicu prilikom današnje primopredaje vlasti.

Istovremeno je Vladinoj povjerenici Dragici Đula zahvalio na dosadašnjem vođenju Grada.

- U organizacijskom, upravnom, kadravskom te u financijskom smislu se trudila i pažnjom dobrog gospodara i povjerenice upravljala Gradom. Hvala njoj, ali i ostalim službenicima Grada, u ime građana te u moje osobno ime - naveo je Čehok.

Napomenuo je kako je prijedlog proračuna za 2017. godinu pripremljen te će u ponedjeljak biti dan na javno savjetovanje građanima, ali i gradskim vijećnicima jer vremena nema.

- Ujdno smo pripremili i popis kratkoročnih projekata, mjera i poteza koje moramo povući u idućih mjesec dana te u iduća tri mjeseca. Puno je posla pred nama, no prema onome što smo vidjeli, financijsko stanje Grada je zahvaljujući povjerenici relativno dobro što će nam dati povoljan vjetar u leđa - istaknuo je Čehok najavljujući da će odmah nakon konstituirajuće sjednice vijeća biti sazvana nova sjednica s prijedlogom proračuna.

vijec

Što se tiče pregovora s ostalim strankama i listama u Gradskom vijeću oko eventualnog koaliranja, ističe da oni idu dobro.

- Najprije smo otišli kolegama u HDZ budući da oni, nakon nas, imaju pojedinačno najviše vijećnika, te smo im ponudili mjesto predsjednika vijeća. Također, razgovarali smo i s reformistima te vijećnicima Lige za Varaždin, a na razgovor ćemo pozvati i vijećnike HNS-a i SDP-a premda moramo vidjeti kako će oni funkcionirati u vijeću obzirom na situaciju u Vladi. Već sam u kampanji rekao, a i u izbornoj noći, da pružamo ruku suradnje svima, pa čak i onima koji su se obrušili na nas. Nema potrebe da se u vijeću vode bitke poput onih na nacionalnoj razini - ocijenio je Čehok dodavši da je jasno koliko tko u vijeću ima težinu u očima građana.

- Mislim da prema tome trebamo formirati i vijeće - naveo je Čehok dodavši također kako zajedno sa svojom ekipom može podići i kapacitet administracije te raditi brže nego dosad.

Zamjenici Sandra Malenica i Zlatan Avar su, komentirajući prve poteze, također najavili donošenje proračuna.

- Od konkretnih stvari, tu su organizacija Ljeta u Varaždinu i Špancirfesta, a moramo pročešljati i ustanove u kulturi, raspisati natječaj za udruge. Usto, tu je i projekt besplatnih udžbenika - navela je Malenica, dok je Avar naglasio da se ni sada, kada je u izvršnoj vlasti, neće libiti reći što misli.

Komentirajući prijedlog proračuna, rekao je da na njemu rade on i Željko Bunić.

- Krenuli smo u češljanje starog, a budući da ću se ja kao zamjenik baviti financijama, komunalom i gospodarstvom, slijedi češljanje trgovačkih društava i ustanova kako bi se to svelo u racionalne okvire - poručio je Avar.

20170608 1121161

Označeno u