Vikend u Sračincu bogat događanjima

| 7.12.2015. u 20:32h | Objavljeno u Našim krajem

Protekli je vikend u općini Sračinec obilovao događajima. Kako je padao za blagdan svetog Nikole, tako je tradicionalno u četvrtak i petak održana podjela darova svetog Nikole u sportskoj dvorani Osnovne škole Sračinec. U četvrtak su "na svoje" došli mališani vrtićke dobi.

Da bi im čekanje svetog Nikole prošlo u zabavi i pjesmi pobrinula su se djeca iz dječjeg vrtića Bambi Sračinec koja su pokazala kako već znaju pjevati i plesati. U petak je bio red na osnovnoškolce. Roditelji, obitelji i djeca ispunili su sportsku dvoranu Osnovne škole Sračinec, a djeca su se okupljenima predstavila glumom, pjevanjem, recitiranjem, plesom.

Oba dana podijeljeni darovi svetog Nikole djeci, koje je i ove godine financirala Općina Sračinec.

 

U subotu je u novouređenom Turističko kulturno informativnom centru (TKIC) u Svibovcu Podravskom održana Večer smijeha. Ova se manifestacija održava već šestu godinu, nastavlja se na manifestaciju REGA, a od kada se REGA ne održava, organizaciju su preuzele udruge iz općine Sračinec. Tradicionalno, predstavile su se udruge iz susjednog Međimurja - KUD Strahoninec i Udruga žena Črečan, a iz Varaždinske županije Udruga komedijaša Stažnjevec i Udruga žena Kelemen. Nastupili su i domaćini iz KUD-a Benedikt koji su predstavili običaje za blagdan svetog Nikole, odnosno Mikule.

U sklopu Večeri smijeha održana je i humanitarna prodaja božićnih ukrasa koje su izradili učenici i učiteljice Područne škole Svibovec Podravski. Večer smijeha organizirali su KUD Benedikt i Udruga Črepičar iz Svibovca Podravskog te Udruga žena Preslica iz Sračinca.