HSP Varaždinske županije: Ujedinjenje svih pravaških stranaka ključno je pitanje

I.D./Varaždinske vijesti | 5.5.2016. u 11:17h | Objavljeno u Aktualno

- Ujedinjenje svih pravaških stranaka u okviru projekta "HSP - Dom svih pravaša" ključno je pitanje za daljnji rad i očuvanje pravaške misli ove najstarije političke opcije i na području naše županije – glavni je zaključak sjednice predsjedništva Županijskog vijeća HSP Varaždinske županije.

Hrvatska stranka prava je nakon unutarstranačkih izbora u veljači ove godine krenula u reorganizaciju svojih ustrojbenih jednica, okupljanje pravaškog članstva te pripreme za lokalne izbore koji bi se trebali održati sljedeće godine.

- Šarolikost pravaških opcija građane dovodi u zabludu, a posebno istupi pojedinaca u medijima koji svojim neprimjerenim izjavama uzrokuju nesagledivu štetu za pravaštvo - istaknuo je predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Josip Marčun.

Dodao je da je Varaždinska županija godinama opterećena nizom neriješenih gorućih problema, što je dokaz da dosadašnje političke opcije na vlasti nisu opravdale povjerenje birača te da je vrijeme za nove političke snage, spremne za preuzimanje odgovornosti.

- Samo onaj tko istinski voli svoj rodni kraj, tko voli i cijeni svoju domovinu i opći interes stavlja ispred vlastitog, može biti uspješan u vlasti. Smatram da upravo te odlike krase članove Hrvatske stranke prava i bez obzira što nas se godinama pokušava staviti u neke negativne konotacije, odgovorno tvrdim da HSP kao moderna, demokratska stranka koja svoj program temelji na demokršćanstvu i prvaškom nauku dr. Ante Starčevića, može biti jamac u podizanju razine kvalitete življenja, gospodarskog i kulturološkog razvoja te zaštiti interesa građana naše županije - zaključio je Marčun.

Na kraju sjednice još jednom je upućen poziv svim pravašima, a i onima koji to žele postati, da se jave u podružnice HSP-a po svojim mjestima prebivanja radi učlanjenja.