HNS predstavio svoje kandidate "na vrhu Sjevera" Foto: Ivica Kruhoberec

HNS predstavio svoje kandidate "na vrhu Sjevera"

VV | 26.7.2016. u 12:22h | Objavljeno u Aktualno

- Odavde se vidi najrazvijeniji dio Hrvatske, dio Hrvatske koji naprijed vodi cijelu Hrvatsku i dio Hrvatske od kojeg ostatak Hrvatske mora učiti, pa tako i Zagreb. Odavde zahvaljujem svima koji su prije osam mjeseci glasali za mene, odnosno za broj 14 kojem su dali preferencijalni glas i dokazali da se i s posljednjeg mjesta na listi po novom zakonu može ući u Sabor - poručio je danas varaždinski župan Predrag Štromar i zamjenik predsjednika HNS-a s vrha Ivanščice gdje je održano predstavljanje kandidata 3. izborne jedinice za parlamentarne izbore u rujnu.

Štromar, koji će sada biti drugi na listi za 3. izbornu jedinicu, istovremeno žali što nije uspio dokazati kako se i iz tog posljednjeg mjesta na listi može napraviti nešto dobro i kvalitetno.

- Nisam uspio iskoristiti ono što su mi povjerili građani i stranački prijatelji, taj zadatak nažalost nisam odradio. Slučajno se, naime, dogodila ona Vlada. Loša, katastrofalna, kržljava, nikakva Vlada bez odluka pa tako još uvijek nemamo odluku bitnu za početak nove školske godine. Sada skidam majicu koju sam nosio, svi je znaju jer je donijela 16.700 glasova, i zahvaljujem stranci na svemu što je napravila za mene - napomenuo je Štromar i majicu s brojem 14 simbolično predao u ruke Milorada Batinića, gradonačelnika Grada Ivanca i bivšeg potpredsjednika Sabora. On će, naime, sada biti na posljednjem, 14. mjestu liste za 3. izbornu jedinicu.

- Na njega prebacujem obavezu i odgovornost da se bori za sjever Hrvatske kao što smo se i dosad uglavnom borili, posebno mi HNS-ovci koji smo ovdje daleko najjači. Gospodine Batiniću, zadatak vam je vrlo jednostavan, pobijediti zahvaljujući preferencijalnim glasovima i Narodnoj koaliciji donijeti 10 ili 11 mandata kako bi Narodna koalicija mogla samostalno osvojiti vlast i napraviti kvalitetniju i bolju Vladu. Čim je Vlada kvalitetnija, bolje će shvatiti naše potrebe, potrebe Sjevera, potrebe naših građana, studenata, učenika, poljoprivrednika i gospodarstvenika i tada ćemo ponovno moći krenuti smjerom gdje smo stali prije osam mjeseci - istaknuo je Štromar naglasivši da je pred Batinićem velika odgovornost.

Batinić je pak naveo kako su vrh Ivanščice odabrali jer je to vrh Sjevera s kojeg pogled pada na cijelu 3. izbornu jedinicu i šire. Vjeruje da će ući u Sabor te kako će građani prepoznati simboliku broja “14”. Štromar je, naime, na današnjem predstavljanju izračunao kako HNS ima 14 gradonačelnika i načelnika u Varaždinskoj županiji.

- Naravno da ćemo se potruditi u onome što nam slijedi, odnosno u kampanji i pretkampanji i vjerujem da ćemo sve ciljeve koje smo zacrtali prije osam mjeseci, zajednički ostvariti - izjavio je Batinić.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak se obratio nazočnima hvaleći vodstvo 3. izborne jedinice.

- Kada predsjednik stranke dolazi u 3. izbornu jedinicu on dolazi u organizaciju koja je najjača, najozbiljnija, koja je vjerodostojna, koja je stabilna i koja ima rezultat. A ako išta treba Republici Hrvatskoj, to su vjerodostojnost, stabilnost i rezultat - kazao je Vrdoljak istaknuvši kako se ovdje nada mandatu-dva više u odnosu na prije devet mjeseci.

- To će biti dovoljno da formiramo Vladu RH i da u prioritete hrvatske Vlade stavimo obrazovanje, prijevoz, udžbenike, stipendije i povećanje plaća. O tome što je vodstvo 3. izborne jedinice radilo i govorilo zadnjih 10 godina, treba raditi i govoriti čitava Hrvatska u sljedećem mandatu, a to ćemo i napraviti kada pobijedimo na sljedećim izborima - zaključio je Vrdoljak.