HNS-ov vijećnik Krešimir Grđan obišao klizišta na Varaždin Bregu Foto: HNS Varaždinske županije

HNS-ov vijećnik Krešimir Grđan obišao klizišta na Varaždin Bregu

Varaždinske vijesti | 18.5.2018. u 16:37h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Vijećnik Općinskog vijeća općine Gornji Kneginec iz redova Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati (HNS) Krešimir Grđan, zajedno sa stranačkim kolegama, u srijedu 16. svibnja obišao je klizište u naselju Varaždin Breg (Banjščina, odvojak Plantak) te ujedno posjetio odvojak i mještane na novoj lokaciji nestabilnosti čiji su stambeni objekti i posjedi ugroženi bujičnim i oborinskim vodama popraćeni nanosima zemljanog materijala.

Tom prilikom Grđan je istaknuo da je za nastale probleme ovog odvojka na Banjščini saznao putem članova HNS-ana terenu, ali i medija, te se odlučio i sam uvjeriti u novonastalu situaciju. Kao vijećnik Općinskog vijeća Grđan je odlučio iskazati potporu mještanima i založiti se na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća, kako bi zajedno s načelnikom općine, ali i drugim vijećnicima, odredili mjere i aktivnosti za najbrže i najadekvatnije rješenje nastalog problema nestabilnosti te predložili uvođenje preventivnih mjera zaštite stambenih objekata i posjeda.

- Upravo problematika klizišta koja se pojavljuju diljem Hrvatske, a ponajviše na našem području, prepoznata je od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja na čijem je čelu HNS-ov ministar Predrag Štromar. Zbog toga je Ministarstvo početkom godine raspisalo natječaj za sufinanciranje projekata sanacije klizišta u 2018. godini, a za što je osigurano 10 milijuna kuna proračunskih sredstava. Općina Gornji Kneginec u sklopu ovog natječaja prijavila je dva klizišta, koja je potrebno sanirati, a siguran sam da će nam početkom lipnja za tu namjenu i biti odobrena određena sredstva od strane Ministarstva – istaknuo je Grđan.

kneginec-hns-klizista-1.JPG

kneginec-hns-klizista-2.JPG

kneginec-hns-klizista-3.JPG

kneginec-hns-klizista-4.JPG