HDZ-ov kandidat za zamjenika varaždinskog župana iz Kuće magične trave

vv | 5.4.2017. u 08:29h | Objavljeno u Aktualno

Mladen Jakopović kandidat je HDZ-a za zamjenika varaždinskog župana, odnosno zamjenik HDZ-ovog kandidata za župana Alena Runca.

Jakopović je suvlasnik OPG Jakopović poznatog po marki Kuća magične trave, pionira na području organske kozmetike u našoj zemlji. Ovaj diplomirani informatičar po struci, koji je od 1996. do 1998. bio direktor informatike u tadašnjem VIS-u, a prije toga asistent na Fakultetu organizacije i informatike,  OPG je pokrenuo zajedno s ostalim suvlasnicima 2007. godine u Paki. Tu se  2004. vratio iz Slovenije gdje je živio od 1999. te radio u podružnici tvrtke Oportun koju je osnovao 1994. godine i danas je jedini vlasnik.

Od samih početaka OPG Jakopović bavi se ekološkim uzgojem matičnjaka, a od 2009. i preradom u krajnje proizvode. Danas je OPG Jakopović najveći proizvođač ekološke kozmetike u Hrvatskoj, a njegovih 60-tak vrsta proizvoda ekološke kozmetike može se naći u 100-tinjak prodavaonica u Hrvatskoj i još 10-tak u zemaljama EU.

Upravo zahvaljujući rezultatima u ekološkoj poljoprivredi, Jakopović je član skupštine Hrvatske poljoprivredne komore od osnivanja 2009. godine, kao i  Odbora za eko i ljekovito bilje.  Od 2011. godine predstavnik je HPK-a u Odboru za provedbu Akcijskog plana ekološke poljoprivrede MPRRR 2011.-2016, a od 2014. predsjednik HPK Varaždinske Županije i član UO HPK, kao i predsjednik odbora za eko i ljekovito bilje te predstavnik RH u Copa-Cogeca u Bruxelles.

Uz to, član je i brojnih povjerenstava pri Ministartvu poljoprivrede koja su vezana uz ruralni razvoj, dopunske djelatnosti, preradu ili ekologiju, a vanjski je član i saborskog Odbora za poljoprivredu. Predsjednik je također Udruge privatnih šumovlasnika »Graber« Novi Marof koja aktivno radi na mnogim šumskim projektima te već nekoliko godina na »podizanju« manifestacije »Dani Vrganja u Paki«.