FOTO T. Paljak i dalje na čelu županijskih Reformista: Bit ćemo vodeća politička snaga sjevera

Varaždinske vijesti | 19.4.2018. u 09:19h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Županijska organizacija Narodne stranke – Reformisti Varaždinske županije održala je u srijedu, u do kraja ispunjenoj velikoj dvorani Hotela Turist pred gotovo 400 delegata i članova, izborno-izvještajnu skupštinu na kojoj je još jedan mandat dobio dosadašnji predsjednik i zamjenik župana Tomislav Paljak. Zahvalivši se članovima stranke na povjerenju Paljak je istaknuo da se iz okupljenog mnoštva vidi da su Reformisti u jednom naletu, u proaktivnoj politici.

- Ono što želimo reći jest da sve što se u proteklih nepunih godinu dana dogodilo u Varaždinskoj županiji, posljedica je dolaska Reformista na vlast, posljedica je politike koja se odvija prema predizbornom programu Narodne stranke - Reformisti, pod vodstvom župana Radimira Čačića. Najnovije brojke toliko su eksplozivne, jake, toliko nadmašuju sve ostale u državi i time pokazujemo da radimo upravo ono što smo obećali u predizbornoj kampanji – istaknuo je Paljak.

U narednom razdoblju Reformisti, koji u ovom trenutku u županiji imaju 4.158 članova, bit će vodeća politička snaga sjevera, odnosno sjeverozapada Hrvatske.

Uz Tomislava Paljaka za potpredsjednike organizacije su izabrani Nenad Koščak i Krunoslav Blaži, dok su članovi Predsjedništva Tomislav Paljak, Nenad Koščak, Krunoslav Blaži, Natalija Martinčević, Robert Vugrin, Valerija Paljak, Zlatko Koračević i Vladimir Kozjak.

Podršku svom stranačkom kolegi u novom mandatu pružio je predsjednik Narodne stranke – Reformisti, varaždinski župan Radimir Čačić koji je s neskrivenim zadovoljstvom potvrdio Paljakove riječi i istaknuo:

- Varaždinska je županija ove godine uzela dvaput više europskog novca od prve sljedeće županije iza nas, a čak pet puta više od onih koji su četvrti, peti ili šesti. Primjerice, jedan od lidera na ovom području je, do dolaska reformista na vlast u Varaždinskoj županiji, bila Međimurska županija, ali ove su godine oni uzeli točno triput manje europskog novca nego mi – naglasio je Čačić.

Naime, Ministarstvo financija objavilo je podatak da je Varaždinska županija povukla najviše europskog novca u posljednjih godinu dana, čak 244,5 milijuna kuna. Upravo to će, kazao je Čačić, omogućiti gospodarstvu i ljudima na sjeveru Hrvatske da dođu "do daha".

Također, naglasio je da Reformisti imaju odličnu šansu na sjeveru Hrvatske dominirati na političkom centru na kojem je jedina konkurencija Živi zid koji zasada privlače interes ljudi ispraznim floskulama i jeftinim populizmom. S druge strane Čačić je istaknuo da Reformisti imaju rezultate i da upravo te rezultate treba predstaviti ljudima što će u narednom razdoblju biti obveza stranke. Za HNS je rekao da se radi o politički mrtvoj stranci čega su sve više svjesni njezini preostali članovi. Najavio je još snažnije povlačenje europskih sredstava, točnije cilj je osamsto milijuna kuna do 2020. Drži da će sve to omogućiti rast gospodarstva, rast plaća i bolji život građana u županiji nakon čega će oni sami odučiti za koga će glasati da dalje vodi županiju.

Veliki broj okupljenih članova, bilo je predviđeno 300-tinjak gostiju i delegata, a pristiglo je stotinu više, pozdravila je i potpredsjednica stranke i predsjednica gradske organizacije, Natalija Martinčević, koja je u svom govoru istaknula zadovoljstvo što je velika dvorana hotela Turist bila ispunjena do posljednjeg mjesta što jasno šalje poruku da su Reformisti danas najjača politička opcija u Varaždinskoj županiji.

- To su pozicije koje je naš lider stranke, Radimira Čačić, ne samo zastupao, već i gradio i stvarao zadnjih 20-ak godina na političkoj sceni Hrvatske. To su političke pozicije, vrijednosti jasnog lijevog centra, sa sustavom vrednovanja rada i rezultata, jer rad i rezultati su ono što nas ključno razlikuje od drugih stranaka na našoj političkoj sceni – poručila je Martinčević.

Označeno u