FOTO Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u posjetu Špancirfestu

Varaždinske vijesti | 25.8.2018. u 12:44h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke, Krešo Beljak, posjetio je u petak Varaždin gdje je u društvu stranačkih čelnika Županijske organizacije HSS-a te Regionalnog saveza stranke sjeverozapadne Hrvatske obišao Špancirfest.

Na početku samog posjeta održan je sastanak s čelnim ljudima Regionalnog saveza sjeverozapadne Hrvatske koji obuhvaća Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Varaždinsku i Međimursku županiju. Bilo je riječi o radu tih županijskih organizacija, dok je Beljak stranačke kolege upoznao s aktivnostima stranke u predstojećem razdoblju na nacionalnoj razini, a bilo je riječi i o aktualnostima na političkoj sceni.

beljak_spancirfest_varazdin_1_240818.JPG

Povod sastanka jest konstituiranje Regionalnog odbora HSS-a Sjeverozapadna Hrvatska, gdje je, uz već prije izabranog predsjednik Darka Markovića, izabran i regionalni tajnik Hrvoje Kapeš, te regionalna potpredsjednica Đurđica Slamek iz Međimurske županije.

Predsjednik Regionalnog saveza i županijskog HSS-a, Darko Marković, govoreći o radu HSS-a Varaždinske županije naglasio je da su prije ljetne stanke imenovani povjerenici za općine i gradove u kojima dosada nisu oformljene stranačke organizacije.

- Sada slijedi rad na terenu koji podrazumijeva povećanje broja članova i do kraja godine HSS će imati organizacije u svim općinama i gradovima na području Varaždinske županije. U svom radu imamo podršku predsjednika stranke i središnjice, a jačanje stranačke infrastrukture preduvjet je da se stranka vrati na one pozicije u Varaždinskoj županiji koje joj zasigurno pripadaju - kazao je nakon sastanka Marković.

beljak_spancirfest_varazdin_10_240818.JPG

Posjet Varaždinu prvi čovjek HSS-a iskoristio je za poziv Vladi RH-a da "lex Agrokor" primijeni na Uljaniku i riješi tešku situaciju u tom pulskom brodogradilištu.

- Gospodine Plenkoviću, kada ste donosili taj zakon, primijenite ga sada, ako je baš tako dobar, na Uljanik - izjavio je Beljak i odmah ustvrdio da Plenković to sigurno neće napraviti.

- "Lex Agrokor" je zakon za Martinu Dalić, za Borgovu ekipu koja je popljačkala 500 milijuna kuna. Da je to istina dokaz je nažalost situacija u Uljaniku i ukoliko je to zakon za te velike tvrtke, kako su ga predstavili, neka ga sada primijene na Uljanik - poručio je prvi HSS-ovac.

Što se tiče same varaždinske manifestacije pohvalio je napore organizatora i odličnu atmosferu koja vlada na ulicama i trgovima u središtu Varaždina.

sim što je obišao većinu sadržaja na Špancirfestu Beljak je sa stranačkim kolegama obišao "Bučograd" u atriju Županijske palače gdje se susreo s posebnom savjetnicom varaždinskog župana Natalijom Martinčević te gradonačelnicom Varaždinskih Toplica Dragicom Ratković budući da je u petak na program bilo predstavljanje tog grada Varaždinske županije.

beljak_spancirfest_varazdin_12_240818.JPG

Označeno u