FOTO Pogledajte tko je sve došao na božićni domjenak HDZ-a Foto: Krešimir Đurić

FOTO Pogledajte tko je sve došao na božićni domjenak HDZ-a

Varaždinske vijesti | 14.12.2018. u 09:33h | Objavljeno u Aktualno

Pri kraju kalendarske godine Županijska organizacija HDZ-a Varaždinske županije i Gradska organizacija HDZ-a Grada Varaždina priredile su tradicionalno Božićno druženje na koje se u jučer, 13. prosinca, u varaždinskom hotelu „Turist“ odazvao velik broj članova stranke te gostiju.

Predsjednik Županijske organizacije i saborski zastupnik Anđelko Stričak zaželio je radostan Božić i uspješnu Novu godinu članicama i članovima stranke te gostima – predstavnicima koalicijskih partnera, HNS-a na državnoj razini, Reformista na županijskoj, nezavisne liste Ivana Čehoka u Varaždinu te HSLS-a i HSS-a u pojedinim jedinicama lokalne samouprave.

- Na kraju smo zaista uspješne godine za koju ste zaslužni članovi i članice HDZ-a upravo vi, ali i naši koalicijski partneri, koji ste dali sve da ovo bude godina projekata. Prošle godine smo to najavili i kad danas pogledamo područje Varaždinske županije, mogu konstatirati da se gradi na sve strane i Varaždinska županija je jedno veliko gradilište. Radimo na svim poljima, od zdravstva, školstva, obrazovanja, komunalne infrastrukture, prometnica, zaštite okoliša. To je dobro i korisno za naše građane, a sve što je dobro za njih dobro je i za nas. HDZ i naši koalicijski partneri zalažemo se za politiku rezultata. Rezultati su vidljivi i vjerujem da će to birači znati cijeniti. Međutim, ima i drugih koji se bave populizmom, demagogijom, koji doslovno sipaju crnilo, da je sve loše, da ništa ne valja. Tome se moramo oduprijeti argumentima, dijalogom, statističkim podacima, te prezentacijom našeg rada. Naravno da očekujem da će se to vidjeti i prepoznati -  poručio je Stričak i dodao da mu je najveća želja u idućoj godini da se naši sugrađani koji su otišli na rad u države Europske unije ili dalje u svijetu, počnu vraćati.

Predsjednik Gradske organizacije stranke i Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan naglasio je da se HDZ definitivno profilirao u vodeću političku stranku u gradu.

- Trebalo je neko vrijeme otkad sam preuzeo vođenje organizacije s Gradskim odborom i predsjednicima temeljnih ogranaka da napravimo velik posao i mislim da smo to uspjeli. Ništa ne ide preko noći i za svaki uspjeh potrebno je vrijeme. Dugo godina HDZ nažalost nije bio prepoznatljiv u gradu Varaždinu, nije bio vjerodostojan. Ono što nam slijedi su izbori za vijeća mjesnih odbora iduće godine što će biti pokazatelj stvarne jačine svih stranaka u gradu pa tako i HDZ-a. Bližimo se polovici mandata ove gradske vlasti. Moja je želja da u naredne dvije godine ostvarimo veći dio onoga što smo u našem predizbornom programu obećali. Naravno, to ne ovisi samo o nama, jer nemamo dovoljan broj ruku da bi mogli provoditi u cijelosti svoj program. Moramo o tome razgovarati s partnerima. Ali želim poručiti da će HDZ, kao što sam rekao i na sjednici Gradskog vijeća, uvijek imati svoj stav -  rekao je Habijan na blagdanskom okupljanju članova stranke.

Zadovoljstvo odazivom na Božićno druženje iskazao je i predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.

- Radimo najbolje što možemo i znamo. Imamo programe i projekte koje ćemo realizirati uz podršku Vlade. Širimo dobru vibraciju što se vidjelo prije dva tjedna na izbornoj skupštini županijske Mladeži kada se tražilo mjesto više. Vjerujem da je pred HDZ-om Varaždinske županije svijetla budućnost - rekao je Runac.

Nadolazeće blagdane okupljenima je čestitao i član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Josip Križanić, koji se osvrnuo na rad HDZ-ove Vlade koja vodi Hrvatsku.

- Ova Vlada radi dobro i zato ju napadaju. Svi su prije imali prilike, međutim nije bilo hrabrosti stupiti u snažne reforme koje provodi ova Vlada. HDZ na nacionalnom nivou jest partner senior, stabilan i odgovoran partner. HDZ i u Varaždinskoj županiji mora i želi biti partner senior svima, neovisno o tome jesmo li na vlasti ili nismo. Mi štitimo interese stranke, ali poštujemo želje, volju i interese naših partnera. Na takav način ćemo biti najstabilnija stranka u ovoj zemlji i u ovoj županiji - poručio je Križanić.

Na kraju obraćanja stranačkim kolegama i gostima Anđelko Stričak pozdravio je i članove Kluba studenata Herceg-Bosne u Varaždinu, istaknuvši povezanost Bosne i Hercegovine i sjevera Hrvatske kroz Domovinski rat.

- Od 92 pripadnika Puma 52 su poginula u Bosni i Hercegovini. To nikad ne smijemo zaboraviti. Veseli me da se ta suradnja nastavlja preko studenata koji su odlučili svoju karijeru, znanje, marljivost, radišnost stjecati gdje smo po tome najjači u Hrvatskoj upravo ovdje na sjeveru - zaključio je predsjednik Županijske organizacije na tradicionalnom varaždinskom Božićnom druženju HDZ-a.

Označeno u