Karmen Gumbas, Nina Begičević Ređep, Alen Kišić, Nikola Plavec, Vesna Dušak i Predrag Štromar Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Alen Kišić zajedno s koalicijskim partnerima predstavio svoj program i viziju za Varaždin

| 6.4.2017. u 20:31h | Objavljeno u Aktualno

- Zajedno možemo u Varažadin vratiti nešto što se zove ponos, a ne grad slučaja. Moj osobni cilj je da u Varaždinu žive sretni ljudi koji će s ponosom moći isticati "Ja živim u Varaždinu". Ono što vizionarski vidimo od Varaždina, to je spoj sveučilišnog grada i naprednih tehnologija, a to će ujedno značiti da nećemo više biti na samom dnu po prosjecima plaća, ali isto tako znači da će grad živnuti kao i jezgra jer će postati grad studenata - rekao je Alen Kišić, kandidat za gradonačelnika Varaždina kolaicijske liste SDP, HNS, HSS, HSU i Hrvatskih laburista - Stranka rada.

Na današnjem predstavljanju programa koalicije u Klubu Europa Media kojeg su nazvali "Razvojni impuls grada Varaždina" od konkretnih obećanja su predstavili pojeftinjenje vrtića u iznosu od 150 kuna te dulje radno vrijeme u vrtićima, izgradnju dviju novih vrtića te energetska obnova postojećih, uskrsnice za umirovljenike i jeftini godišnji gradski prijevoz za umirovljenike u iznosu od 30 kuna te su obećali da će odmah nakon pobjede na izborima riješiti pitanje bala smeća.

- Želimo riješiti smeće i one probleme koji se i dalje ne mogu riješiti od 2007. godine. Pitaju nas kako u prošlom mandatu nismo riješili takve stvari. Pripremili smo teren da riješimo te probleme od 2007. godine - rekao je župan Predrag Štromar koji je također bio na predstavljanju programa koalicije SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i Laburista.

Predstavljanju programa su sudjelovali i Kišićevi kandidati za zamjenike gradonačelnika Vesna Dušak i Nikola Plavec iz HNS-a, a također su o samom programu govorili i Nina Begičević Ređep te Karmen Gumbas iz HSU-a.