Forum žena SDP-a Lepoglava obilježio Dan narcisa Foto: Forum žena SDP-a Lepoglava

Forum žena SDP-a Lepoglava obilježio Dan narcisa

V.M./Varaždinske vijesti | 20.3.2016. u 15:16h | Objavljeno u Aktualno

Kao i proteklih godina, Forum žena SDP-a Lepoglava aktivno se, kupnjom buketića narcisa uključio u obilježavanje Dana narcisa, simbola borbe protiv karcinoma dojke.

Zamjenica predsjednice Foruma žena Doroteja Risek u pratnji članica Foruma, ali i tajnice Gradske organizacije Miljenke Varović te predsjednika Gradske organizacije Hrvoja Kovača predala je simboličnu donaciju aktivistkicama Mammae kluba.

Akcija se u Lepoglavi održavala na dvije lokacije, a provodile su je vrijedne volonterke Mammae kluba Varaždin – Udruge žena oboljelih na dojku. Narcise kao simbol borbe protiv karcinoma dojke dio su velike kampanje senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke, ali i osvješćivanja žena o potrebi pregleda. Nacionalnim programom za rano otkrivanje raka dojke smrtnost bi se trebala smanjiti za oko 25 posto u slučaju dobrog odaziva, što znači da bi se na preglede trebalo odazvati najmanje 70 posto pozvanih.

Aktivistkinje iz spomenute udruge među kojima je bilo i dosta naših sugrađanki zadovoljne su odazivom u Lepoglavi gdje su zahvaljujući osviještenim građanima kojih se kao i svake godine odazvalo dosta, a koji su svojim donacijama ili kupnjom narcisa potpomogli rad Mammae kluba. Prikupljeni novac će se usmjeriti na daljnju pomoć žena oboljelih i liječenih od raka dojke, a ovaj put planski za kupnju linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju i to u svrhu prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Možda nije puno, ali zaista je dobro odvojiti novac za nešto ovakvo. I mala svota može pomoći, a mi ovo već radimo godinama. Vjerujem da činimo onu potrebnu razliku u društvu sudjelovanjem u ovoj akciji – kazala je zamjenica predsjednice Foruma žena SDP-a Lepoglava Doroteja Risek prilikom predaje donacije.

Dio sredstava za pomoć akciji prikupljan je od strane Forumašica po lepoglavskim tvrtkama da se ove godine prikupilo najviše novaca do sad.

Nikad nam nije teško prikupljati sredstva za dobru stvar – poručile su Forumašice.

narcis2.jpg