Umirovljenici besplatno autobusom od studenog!

| 26.10.2015. u 11:13h | Objavljeno u Aktualno

Umirovljenici i osobe starije od 65 godina od 2. studenog moći će se besplatno voziti autobusima Autobusnog prijevoza Varaždin. Besplatan prijevoz vrijedit će za sve linije u Varaždinskoj županiji. Riječ je o pilot projektu koji su pokrenuli Presečki grupa, vlasnik AP Varaždin, i Varaždinska županija, a na inicijativu Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije.

- Već pet godina planiramo ovaj projekt, no nismo ga nikako mogli prije realizirati. Problem je bio što je prijevoznik bio u stečaju, pa se prema tome nije mogla kupiti ni odgovarajuća oprema - rekao je varaždinski župan Predrag Štromar.

Riječ je o osiguravanju uvjeta za korištenje čipiranih autobusnih karata. Njih od rujna koriste srednjoškolci, a njih će sada imati i umirovljenici. Kako bi ih dobili, moraju predočiti u AP-u osobnu iskaznicu (ako su stariji od 65 godina), a ako su mlađi uz osobnu iskaznicu trebaju donijeti i odrezak posljednje mirovine. Pokaz će platiti pritom 25 kuna i njime će se koristiti cijelo vrijeme.Ako odustanu, vraćaju pokaz AP-u, a novac dobivaju natrag.

Pošto je riječ o pilot projektu, on će trajati do 31. prosinca. U tom periodu dobit će se podaci o tome koliko uopće umirovljenika koristi autobusni prijevoz te će se na temelju toga razraditi projekt prijevoza koji bi trebao funkcionirati i od početka 2016. godine.

- Vidjet ćemo kakav će biti model, no mislim da će i dalje umirovljenici imati besplatan prijevoz. Mi ćemo podržati projekt -naglasio je Antun Presečki, direktor AP-a.

Označeno u