Dora Jurak na čelu Mladih HNS-a Varaždin

Varaždinske vijesti | 16.4.2018. u 14:28h | Objavljeno u Aktualno

U subotu, 14. travnja, održana je izborna skupština Mladih HNS-a Varaždin u prostorijama IV. mjesnog odbora. Za predsjednicu je izabrana Dora Jurak, a za potpredsjednike Petra Bakšaj i Filip Kocijan.

Nakon izbora članovima se obratila novoizabrana predsjednica Dora Jurak.

- Hvala svima što ste me podržali kao novu predsjednicu Mladih HNS-a Varaždin. Kandidirala sam se jer smatram da su mladi važan segment razvoja društva te da nisu dovoljno zastupljeni u politici. Plan i program rada obuhvaćat će aktivnosti usmjerene ka mladima, naše su ideje ujedno i izazovi za privlačenje mladih u politiku, ali i druga društvena, humanitarna, volonterska djelovanja. Radujem se suradnji sa podružnicom HNS-a Varaždin, Mladima HNS-a Županijske organizacije i Ženskom inicijativom HNS-a jer samo zajedničkim djelovanjem možemo ostvariti brojne promjene za bolju budućnost mladih - poručila je.

Na izbornoj skupštini prisustvovali su predsjednik podružnice HNS-a Varaždin Mario Sambolec, potpredsjednici HNS-a Varaždin Enriko Parlaj i Igor Klopotan, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždin Andreja Blazinarić te predsjednik ŽIOM HNS-a Varaždinske županije Alen Grabar.

- Čestitke Dori, želim njoj i njezinom timu mnogo uspjeha u radu u najjačoj organizaciji mladih u RH. Mladi HNS-a Varaždinske županije ponosni su na snagu Mladih HNS-a Varaždin, na njihov rad i trud koji ulažu u promicanje interesa mladih, te se veselim suradnji sa novim vodstvom – istaknuo je Grabar.

Predsjednik podružnice HNS Varaždin Mario Sambolec obratio se svim prisutnim članovima.

- Prijašnje vodstvo Mladih HNS-a Podružnici Varaždin bilo je desna ruka u mnogim aktivnostima te svojim radom ljestvicu je postavio vrlo visoko što je veliki izazov za novoizabrano predsjedništvo. Novo predsjedništvo svojim planom i programom, svojom snagom i energijom uvelike će doprinijeti radu Podružnice. Izuzetno mi je drago što su mladi prepoznali HNS kao stranku kroz koju žele djelovati i ostvarivati svoje interese, što dokazuje da smo stranka napretka i budućnosti - naglasio je.

Označeno u