Darko Marković novi predsjednik HSS-a Varaždinske županije Foto: HSS Varaždinske županije

Darko Marković novi predsjednik HSS-a Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 13.3.2018. u 19:03h | Objavljeno u Aktualno

Darko Marković, načelnik općine Mali Bukovec i vijećnik u Županijskoj skupštini, novi je predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Varaždinske županije.

Marković je dobio jednoglasnu potporu svih prisutnih delegata na Skupštini održanoj u nedjelju u Malom Bukovcu. Za potpredsjednike izabrani su Ivica Šantek, Sanda Golub, Robert Đuranec i Željko Šoštarić. Hrvoje Kapeš izabran je za tajnika županijskog HSS-a, a Neven Huđek novi je blagajnik. U Županijski odbor izabrani su Ines Borović, Mihael Magdić, Ilija Fijok i Slavek Repić. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora Krešimir Balija, Velimir Murić, Franjo Korpar te članovi Časnog suda Pavao Hudoletnjak, Branko Pintarić i Ružica Triplat.

Novi čelni čovjek županijskog HSS-a Marković zahvalio je svima na ukazanom povjerenju koje, kako je istaknuo, za njega nosi veliku odgovornost.

- Obzirom na našu povijest u Varaždinskoj županiji, naša organizacija, stranka, ima problema, ali usprkos tome smatram da svoje biračko tijelo, svoje simpatizere i nadalje imamo, što pokazuju dosadašnji rezultati na izborima. Sve to daje nam pravo da ubuduće, uz pojačan stranački rad na terenu, možemo vratiti članove, birače i poziciju koju je HSS imao i može imati u Varaždinskoj županiji već na sljedećim parlamentarnim, a zatim i lokalnim izborima - izjavio je novoizabrani predsjednik županijskog HSS-a Marković.

Najavio je stabilizaciju stranke, dizanje njenog rejtinga u županiji te nuđenje rješenja brojnih problema koji muče građane, kao i nove projekte za daljnji razvoj svake općine, grada i Varaždinske županije.

- Prioritet su nam vrijednosti koje zastupamo te ciljevi i programi kojima ćemo poboljšati život i standard svih građana ove županije i šire - poručio je Marković te dodao da je zadatak HSS-a Varaždinske županije i da ostane najjača organizacija na području III. izborne jedinice.

- Ovo je vodstvo dobilo još jedan zadatak, a to je obaveza da jačanjem HSS-a u Varaždinskoj županiji jačamo položaj HSS-a na sjeveru Hrvatske - zaključio je Marković.

Na Skupštini je bio i predsjednik stranke Krešo Beljak koji je istaknuo da budućnost Hrvatske leži upravo na Hrvatskoj seljačkoj stranci. Zahvalio je članovima stranke u Varaždinskoj županiji koji su mu u dva navrata dali povjerenje da vodi stranku. Pozvao je novo rukovodstvo i sve članove u Varaždinskoj županiji da stave "glave skupa" te pozvao na jačanje gradskih i općinskih organizacija širom županije. Napomenuo je kako je siguran da već na sljedećim lokalnim izborima HSS može imati svog župana u Varaždinskoj županiji.

Prije izbora novog vodstva, izvješće o proteklom mandatu podnio je dugogodišnji predsjednik županijskog HSS-a Zvonimir Sabati, koji je na čelu bio posljednje 22 godine. Županijska organizacija zahvalila mu je imenovanjem na mjesto počasnog predsjednika. Uz zahvalu na suradnji, Sabati je naglasio kako se ne sprema u "političku mirovinu", već će i dalje biti aktivni član stranke.

- Ja sam svakog člana stranke, od prvog dana u stranci, smatrao svojim prijateljem i tako je ostalo do danas. Radili smo puno i prošli smo zajedno puno toga – zaključio je Sabati.

Osim predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, na Skupštini su bili i glavni tajnik stranke Ilija Čorić te novoizabrana predsjednica Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije Martina Glasnović. Čorić i Glasnović zaželjeli su novom rukovodstvu puno uspjeha u daljnjem radu uz poruku "Vjera u Boga i seljačka sloga".

skupstina_hss_13.JPG

skupstina_hss_3.JPG

skupstina_hss_8.JPG