Čajanka Foruma žena SDP-a “Ženski svijet u šalici čaja”

Varaždinske vijesti | 9.6.2016. u 19:55h | Objavljeno u Aktualno

Ove srijede održana je politička čajanka u organizaciji Foruma žena SDP-a Varaždinske županije pod nazivom “Ženski svijet u šalici čaja”.

Tema ove čajanke je bila Žene i obrazovanje. Tematski razgovor je započela predsjednica Foruma Livija Faić, iznoseći usporedbu stupnja obrazovanja i zaposlenosti na području Varaždinske županije.

- Obrazovanje je vrlo važno za svakog pojedinca, zato smo kroz razgovor pokušale ukazati koliko obrazovanje žena utječe na pokretanje socijalnoekonomskih promjena. Širom svijeta žene realiziraju dvije trećine svjetskog rada, a za to primaju samo 10% svjetskog dohotka. Zašto? Zato to obrazovanje žena još uvijek nije na nivou muškaraca. Ako su žene neobrazovane, prema analizama, velika je vjerojatnost da će i buduće generacije biti neobrazovane. Ukoliko dozvolimo da se neobrazovanje širi, te da Vlada ne posveti dovoljnu pažnju koliku zaslužuje ovaj aspekt društva, prema projekcijama, veliki će postotak žena završiti u začaranom krugu siromaštva.

Kod nas, gdje su navodno svi zainteresirani za podizanje nataliteta, pojedinci sve rade, samo da se ženama onemogući to da budu zadovoljne i privatno i profesionalno. Između jednako sposobnog muškarca i žene, poslodavac će zaposliti muškarca, a situacije da rade skraćeno zbog obaveza oko djece, žene se ne mogu ni zamisliti. Stoga nikada ne smije prestati borba za bolje žensko sutra!, istaknula je Faić.

Domaćice ove tematske čajanke bile su članice Foruma žena SDPa iz Ludbrega, na čelu sa predsjednicom Nadom Špoljarić.