Župan Čačić ugostio Beljaka i poručio: HSS je naš prirodni partner

M.P./Varaždinske vijesti | 26.8.2017. u 12:08h | Objavljeno u Aktualno

Župan Radimir Čačić je sa svojim suradnicima jutros ugostio i predsjednika HSS-a, ujedno i gradonačelnika Grada Samobora, Krešu Beljaka.

Nakon zajedničkog sastanka u Županiji, prošetali su gradskim ulicama, popili medicu na Trgu tradicijskih obrta, a potom i prokomentirali dojmove sa Špancirfesta te se osvrnuli i na zajedničku suradnju.

- Uvijek rado dođem u Varaždin, moram reći da smo mi Samoborci mnogo toga naučili od Varaždina, no vidim da imamo još i puno toga za naučiti. Ipak, mislim da ne više ne zaostajemo previše za vama - rekao je Beljak dodavši da se u Varaždinu osjeća kao da je doma.

20170826 104124

On i varaždinski župan, kaže, imaju mnogo zajedničkih tema.

- Za razliku od mene, Čačić je dugo u politici i njegovo iskustvo je predragocjeno za političara poput mene. Tako da nijedan razgovor, pa čak niti onaj najbanalniji, ne prođe bez da ja naučim nešto od Čačića - napomenuo je predsjednik HSS-a.

Čačić je pak ocijenio kako je Beljak čovjek koji dobro razaznaje i prepoznaje vrijednosti ambijenata kakav ima Varaždin.

- Varaždin i Samobor su vrlo slični prostori, sa sličnim potencijalima, ljepotom i starošću, i koji koriste te ambijente za cijeli niz manifestacija. Beljaku je ovo već treći mandat na čelu Samobora za koji malo tko zna da je u veličini srednjih gradova. Varaždin ima oko 48.000 stanovnika, Samobor 40.000, i to su gradovi sličnih dimenzija, čak i budžetski sličnih kapaciteta i nužna je razmjena iskustva, naročito kada se radi o strankama koje su neupitno bliske - naveo je Čačić.

Dodaje kako je reformistima upravo HSS najbliža stranka.

- To je stranka centra, mi smo također stranka centra, čak lijevog centra. Ljudi često krivo razumiju stvari, no otkako sam ja u politici, do 2011. nikad nisam koalirao sa SDP-om, a dugo sam u politici. Poslije te 2011. uslijedile su koalicije, no HSS je naš prirodni partner, naš saveznik, naše političke pozicije su bliske i takve će i ostati - poručio je varaždinski župan.

20170826 104426

Označeno u