Čačić: Od Vlade očekujemo, ako već ne podržava neke projekte i ne promovira, da ih svakako ne ometa

| 17.12.2017. u 20:42h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Po prvi puta od osnivanja Reformista, Središnji odbor održao je svoju sjednicu u Varaždinu. Više od 130 delegata i gostiju okupili su u hotelu Turist gdje su analizirali izborne rezultate.

- Generalno smo zadovoljni postignutim rezultatima, ostvarili smo strateške ciljeve, posebno u Varaždinskoj županiji. Da smo negdje mogli bolje, mogli smo, no svakako ćemo poraditi na tim područjima, naglasio je  predsjednik Reformista i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

Osim o proteklim, lokalnim izbora, bilo je riječi i o predstojećim.

- Znamo da su pred nama još dva izborna testa, europski i predsjednički izbori. Kako nastupiti i s kim ulaziti u partnerstvo, to je tema. Naš stav je tu potpuno jasan. Na oba izbora idemo gotovo sigurno s pozicije centra, sa strankama centra, i to će biti još jedan test naše snage, dodao je Čačić.

Pozicija Reformista na nacionalnoj razini jasna je od parlamentarnih izbora, podrška svim projektima koji su od značaja, posebno onih koji su značajni za građane Sjevera.

- Mi nemamo potpisan nikakva sporazum s Vladom, nemamo ni ministre, ni zamjenike, ni pomoćnike, ali imamo jasan stav da ćemo sve kvalitetne projekte podržati. Od Vlade očekujemo, ako već ne podržava neke projekte i ne promovira, da ih svakako ne ometa, a tamo gdje nas podržava na ozbiljnim, velikim projektima, naravno to javno i otvoreno priznajemo.

Osim župana Čačića delegate i goste dočekala je i ugostila potpredsjednica Narodne stranke – REFORMISTI i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja je istaknula kako joj je posebno drago što se pozivu odazvao i veliki broj gostiju koji su pokazali zadovoljstvo svim projektima koji su se u kratkom vremenu realizirali i pokrenuli u Varaždinskoj županiji, te je posebno ponosna što je Varaždin ovaj puta domaćin Središnjeg odbora.