Čačić na skupovima u Novom Marofu i Lepoglavi istaknuo provedene projekte i ulaganja Foto: Reformisti

Čačić na skupovima u Novom Marofu i Lepoglavi istaknuo provedene projekte i ulaganja

Varaždinske vijesti | 10.5.2019. u 12:32h | Objavljeno u Aktualno

Narodna stranka - Reformisti održala je u četvrtak 9. svibnja predizborne skupove u Novom Marofu i Lepoglavi.

Na skupu u Novom Marofu okupljenim građanima obratio se predsjednik stranke i nositelj liste Reformista za EU parlament Radimir Čačić.

- Ovdje u Novom Marofu, na temeljima na kojima je rasla trava od 2013.-2017., otvorili smo gradilište i u godinu dana otvorili objekt za palijativnu skrb vrijedan 51,5 milijuna kuna, za koji se posebno educiralo 50 sestara, ima 79 ležajeva, od ukupno 350 koliko je predviđeno za palijativnu skrb u cijeloj Hrvatskoj. Osim u zdravstvo, ovdje značajna sredstva ulažemo i u školstvo. U tijeku je javna nabava radova na energetskoj obnovi OŠ Novi Marof, vrijednosti 7,5 milijuna kuna, priprema se projekt energetske obnove PŠ Remetinec, u tijeku je priprema projekta energetske obnove PŠ Podevčevo u vrijednosti 500.000 kuna. Financiramo nabavu školskih udžbenika, pomoćnike u nastavi, školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva za otprilike 222 djece. To je samo dio od niza projekata koje ovdje radimo - rekao je Čačić.

reformisti_novi_marof.jpg

Skupu u Novom Marofu prisustvovali su i Tomislav Paljak, kandidat Reformista za izbore za EU parlament i Nenad Koščak, potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije.

Na skupu u Lepoglavi Čačić je naglasio da je Varaždinska županija najuspješnija u Hrvatskoj po pitanju provedbe projekata, budući da je od 2017. do danas županiji odobreno više od 100 projekata u ukupnoj vrijednosti preko 740 milijuna kuna.

- Ako to usporedimo s periodom 2013.-2017., kad je Varaždinska županija uspjela povući tek 4 milijuna kuna europskog novca, odnosno bila pri samom dnu u Hrvatskoj po povlačenju novaca iz EU fondova, svima je potpuno jasno da mi sada znamo što radimo i kamo idemo - rekao je Čačić.

Prisutne je u Lepoglavi pozdravio i predsjednik Županijske organizacije Reformista, Tomislav Paljak.

- U nedjelju se ovdje u Lepoglavi održavaju izbori za Vijeća mjesnih odbora na koje ćemo izaći u koaliciji s SDP-om i HSU-om. Vjerujem kako će u nedjelju građani prepoznati da je ovo koalicija uspješnih ljudi, da su ovdje ljudi koji znaju da Lepoglava može bolje, i najbitnije, znaju kako to ostvariti. Pozivam vas sve da izađete na izbore u nedjelju i podržite našu koaliciju - poručio je Paljak.

Skupu u Lepoglavi nazočili su i Hrvoje Kovač, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava i zamjenik gradonačelnika Lepoglave te Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin.

reformisti_lepoglava_1.jpg