Bilić predao kandidaturu za šefa županijskog SDP: ''SDP za koji se zalažem je SDP uspjeha i napretka''

Varaždinske vijesti | 23.5.2018. u 08:55h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a Varaždinske županije predao je gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić.

Prilikom predaje kandidature istaknuo je kako članovima nudi bolju i uspješniju budućnost SDP-a u Varaždinskoj županiji.

- Iza mene su rezultati koje sam postigao isključivo svojim radom, zalaganjem i upornošću, ali i uz potporu GO SDP-a. Građani Ludbrega prepoznali su to i dali mi svoje povjerenje drugi put na posljednjim lokalnim izborima. Dobru praksu iz Ludbrega, vodeći sa svojim kolegicama i kolegama najuspješniju SDP-ovu organizaciju, prenijet ću i na Županijsku organizaciju i siguran sam da će SDP biti najjača stranka u županiji. Članove pozivam da prepoznaju i biraju dokazano i provjereno znanje i uspjeh te političku izvrsnost jer jedino tako možemo izgraditi ono što svi želimo, a to je bolji i jači SDP. Zato želim da zajedno i okupljeni oko uspješnih i prepoznatih SDP-ovaca kao tim stanemo pred građane Županije i zatražimo njihovu potporu na sljedećim izborima. Osobno sam spreman preuzeti odgovornost vođenja toga tima. Želim ispred svih članova stranke preuzeti odgovornost i za rješavanje problema u SDP-u na nacionalnoj razini. Nisam ni predsjednikov ni bilo čiji čovjek u stranci, kao moja protukandidatkinja, i danas slobodno mogu reći da stranka ne funkcionira kako treba. Bavimo se sami sobom, brišemo članove i ne nudimo ništa bolje od aferaškog HDZ-a. Žao mi je da nekad vodeća stranka ili vodeća oporbena stranka danas nema povjerenje građana. Moj motiv nije osvajanje saborskog stolca, nego jačanje SDP-a kao socijalne, pravedne i inovativne stranke koja jamči osobnu slobodu, društvenu integraciju i sigurnost - naglasio je Bilić.

Također, prilikom predaje kandidature naglasio je da se zalaže za veću samostalnost općinskih i gradskih organizacija, ne ističući u prvi plan nijednu organizaciju i jedino mjerilo uspjeha bit će potpora građana, a ne vlastite nerealne ambicije pojedinaca.

- Građani su jedini koji nas ocjenjuju i jedino tu ocjenu priznajem - poručio je.

Članove je pozvao da biraju uspjeh i dokazane rezultate, a protukandidatkinju je pozvao na sučeljavanje pred članovima ili medijima.

- Ovim putem pozivam kolegicu Antolić-Vupora, svoju protukandidatkinju na predstojećim izborima, da prije izbora izađemo pred članove i otvoreno progovorimo o svim pitanjima koja su od interesa našim članovima, ali još i više našim mnogobrojnim biračima. Nadam se da će se pozivu i odazvati. Na kraju zahvaljujem kolegici Antolić Vupora na komplimentu da sam dobar gradonačelnik, a ja za nju mogu reći samo da je dobra i bogata poduzetnica - zaključio je Dubravko Bilić.

Označeno u