Bilić: Poziv Čačićeve stranke završni je čin moralnog spusta hrvatskog društva

Varaždinske vijesti | 26.3.2019. u 09:58h | Objavljeno u Aktualno

Ludbreški Reformisti oglasili su se priopćenjem za medije u kojemu gradonačelnika Dubravka Bilića pozivaju na ostavku, nakon što je uvjetno optužen na pet mjeseci zatvora s rokom kušnje od godinu dana.

- Kao što je široj javnosti već poznato, gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić, temeljem nagodbe s USKOK-om uvjetno je osuđen na pet mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana, zbog zloporabe položaja koja se dogodila kad je obnašao dužnost ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka. Iako gradonačelnik pokušava krivicu prenijeti na propise i zaposlenike Agencije, jasno je da je on u to vrijeme bio odgovorna osoba te za ovakve propuste snosi isključivu odgovornost. Obzirom na presudu koja je donesena, bilo bi sasvim logično i moralno da gradonačelnik Bilić podnese ostavku na mjesto gradonačelnika, budući da je ovime bitno narušeno povjerenje građana koje su mu dali na izborima. Ludbreg trenutno ima gradonačelnika s uvjetnom kaznom zatvora, što je nama, a vjerujemo i građanima, potpuno neprihvatljivo. Ova presuda u svim daljnjim poslovima koje će gradonačelnik obavljati u ime grada, bit će uteg i predstavljati sumnju u kvalitetno obavljanje dužnosti, te stoga pozivamo gradonačelnika da preda ostavku i time omogući Ludbregu normalno daljnje funkcioniranje, a građanima priliku da na izborima kažu što misle o presudi koja je donesena - kažu Ludbreški Reformisti.

Gradonačelnik Dubravko Bilić također je na te napise reagirao priopćenjem u kojemu ponavlja kako je do svega došlo zbog "hrpe nedorečenih spisa koje svatko može protumačiti kako im se svidi". Dodaje da je njegovu krivnju odbacilo i Povjerenstvo za sukob interesa, te da je nagodbom s Uskokom zapravo prihvatio svoju odgovornost za propuste koje su počinili drugi.

- Nisam htio kroz dugotrajno parničenje stvarati dodatnu pomutnju - napisao je Bilić, dodajući da je poziv na ostavku od strane "Čačićeve stranke završni čin moralnog spusta hrvatskog društva".

- Nije me iznenadio zahtjev pojedinih političkih grupa i pojedinaca za mojom ostavkom. Malo me iznenadio da to čine upravo Čačićevi Reformisti, ali mi ionako živimo u društvu koje je legaliziralo pljačku pojedinaca u pretvorbi i njihovo bogaćenje do tajkunskih razmjera, u društvu u kojemu je bilo normalno opljačkati radnike i oteti im njihove plaće te poslije glumiti moralne vertikale - kazao je u priopćenju Dubravko Bilić.

 dubravko_bilic_priopcenje.jpg