Bilić: HDZ je traljav, koalicija HDZ i HNS ne nosi puno dobroga, ali ni u takvoj situaciji SDP ne uspijeva

| 15.5.2018. u 17:37h | Objavljeno u Aktualno

Kad god idem na izbore, uvijek očekujem pobjedu i ništa ne radim da izgubim niti polovično, naglasio je to Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega, potvrđujući svoju kandidaturu za predsjednika ŽO SDP-a Varaždinske županije na unutarstranačkim izborima, koji će se održati 17. lipnja.

Okružen članovima ludbreške organizacije, kao i članovima SDP-a koji obnašaju stranačke, općinske i gradske dužnosti, Bilić je iznio uvjerenje da će  skupiti dovoljno snage i će pobijediti zasada jedinog protukandidata, odnosno protukandidatkinju Barbaru Antolič Vupora.

-Ja znam kako je to izaći na izbore, obećati nešto i onda to ostvariti. To sam potvrdio pobjedom u prvom mandatu za ludbreškoga gradonačelnika, to sam napravio pobjedom u drugom mandatu, i to već u prvom krugu, kada je listu koju sam nosio dobila više od 50 posto glasova.  Svega što sam dosada radio vrijedi pokušaja da dobijemo izbore i za predsjednika ŽO SPD-a varaždinske županije, rekao je ludbreški gradonačelnik i bivši saborski zastupnik, koji je ne isključuje ni kandidaturu za varaždinskoga župana.

SDP-u, kako je dodao, treba ojačati na terenu jer nije dobro da ima samo dva čelnika lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji, odnosno uz njega i načelnika Općine Petrijanec.

-Taj broj treba povećati, ali to ne ide preko noći, već vjerodostojnim i upornim radom na terenu. U tom smisli sigurno nije dobra odluka vrha SDP-a da ne mogu glasovati članovi koji nisu podmirili članarinu dulje od šest mjeseci. Time se, naime, demotivira naše članstvo od rada i izbora pa to valja promijeniti kako bismo se mogli proširiti po terenu, ocijenio je Bilić, napomenuvši da su izbori za neke počeli puno ranije brigom oko  (ne) plaćanja članarina, što ne spada u „korektne, socijaldemokratske izbore“.

DSC 4134

Najavio je stranačke skupove na kojima će objasniti zašto je upravo on najbolji kandidat za predsjednika, a protukandidatkinju je pozvao na sučeljavanje, pri čemu je napomenuo da želi korektnu kampanju u kojoj će se govoriti ono o čemu je netko dobar  i gdje se dokazao, odnosno o svojim rezultatima rada. Iznio je i uvjerenje da će članovi neće glasovati ovisno o tome tko je platio članarinu, odnosno da neće svuju pamet "prodati" za 20 ili 100 kuna.

- Mario i ja se s puno stvari ne slažemo, što je normalno u normalnoj stranci. Kada smo razgovarali na koji način ići dalje, došli smo do toga da je moja kandidatura bolje rješenje. Mario će nastaviti i dalje raditi za SDP. Mario će se kandidirati za potpredsjednika ŽO. To je svojim radom zavrijedio, a pristojno je da, kada više ne želiš biti na čelu, budeš zamjenik. To je znak zrelosti i mislim da je dobro rješenje. Mario i ja se dugo znamo, ne mislimo isto, znamo se i ne slagati, ali ovo je dobar potez za budućnost stranke, reko je Bilić upitan kako to da se on i Mario Habek uspjeli pomiriti, odnosno zajedno dogovoriti.  

Bilić se osvrnuo na rejting SDP-a kojeg je ocijenio neprihvatljivim.

-Moram priznati da se ne slažem s mnogim stvarima aktualnog vodstva SDP-a. Mi trenutačno nismo dovoljno vidljivi na političkoj sceni, što nije dobro. HDZ je traljav,  koalicija HDZ i HNS ne nosi puno dobroga, pokazuju javna ispitivanja, ali ni u takvoj situaciji SDP ne uspijeva pridobiti glasače, ne uspijeva dobiti povjerenje ljudi, što nije dobro. Nadam se da ćemo u kratkom roku to promijeniti i da će SDP dobivati više povjerenja, naglasio je Bilić.

S obzirom na cjelokupno stanje u SDP-u, kako je rekao Habek, demotiviran je za novi mandat predsjednika i stoga je odustao od kandidature.

- Nakon osma godina uspjelo se stabilizirati SDP u Varaždinskoj županiji. U oba moja mandata uspjeli smo imati vodeće funkcije u varaždinskoj županiji, kao i gradu Ludbregu te sada i načelnika Petrijanca, a imali smo i desetak zamjenika (grado)načelnika. Vjerujem da je to respektabilan rezultat, ali SDP tu ne staje, poručio je Habek, dodabjući da je jasno za koga se odlučio između općinske vijećnice i osobe koja je bila saborski zastupnik, ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka i gradonačelnik u dva mandata.

I načelnik Petrijanca Željko Posavec podržao je kandidaturu Bilića, naglašavajući da za njega ima samo riječi hvale.

Označeno u