Beljak: Most sigurno nije treći put, već put HDZ-a

| 16.7.2016. u 15:45h | Objavljeno u Aktualno

Predizborna kampanja će biti, vjerujem, kratka i jeftinija nego ikada, a mi ćemo mirno i sadržajno raspravljati, ustvrdio je Zoran Milanović nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma između SDP-a, HNS-a, HSU-a i HSS-a.

Ukazujući na važnost izbora, naglasio se da će oni odrediti smjer kretanja Hrvatske u iduće četiri godine.

-Srećom, nije riječ o izjašnjavanju važnosti referenduma u Velikoj Britaniji, koja će utjecati na generacije, ali i pred nama je bitna odluka. Imamo dovoljno vremena da na to ukažemo, da ih uvjerimo da smo pravi i dobar izbor, napomenuo je Milanović.

Govoreći o sastavljanju koalicijskih lista, čelnik HNS-a Ivan  Vrdoljak ustvrdio je da to uopće nije bilo teško.

-Imali smo dva sata sastanaka, što govori da pregovori nisu bili teški. Našli smo se dva puta po sat ili sat i pol i sve dogovorili. Nema problema među normalnim ljudima koji znaju kakvu odgovornost trebaju preuzeti i što trebaju raditi. Vrijeme treba trošiti oko toga što će se raditi, kako biti bolji i učinkovitiji ukoliko dobijemo mandat za sastavljanje vlade. Da ne gubimo vjere, da ne gubimo mjesece, već da prve mjere donosimo nakon nekoliko tjedana, rekao je Vrdoljak.

Dodao je da nema smisla govoriti o budućim ministarstvima i ministrima dok još nije dobiveno povjerenje na izborima.

-Fokus našeg rada je da na tome da maknemo prošlost s Markova trga, nastavimo kurikularnu reformu,  subvencioniranje prijevoza srednjoškolaca, stipendije, obrazovanje, tehnologije… Oni moraju donijeti samo izvoz, nego i boljitak građanima. O tome ćemo razgovarati među građanima tijekom kampanje, najavio je Vrdoljak.

Osvrćući se na istupe članova Mosta, Beljak je rekao da mu nije poznato radi li se o pokretu ili stranci ili skupina iza koje su tajna društva.

- Oni sigurno neće određivati tko će na listama biti uime HSS-a. Naša koalicija nastojat će da sama sastavi vlast ili s nekim drugim, ali ne i s Mostom koji sigurno nije treći put, već put HDZ-a. To je svima dovoljno jasno i trebali bi biti pošteni i to reći te potipsati koaliciju s HDZ-om prije izbora, zaključio je Beljak.