Milorad Batinić i Radimir Čačić Foto: VV arhiva

Batinić: Gospodine Čačiću, Ivanec se nalazi u Varaždinskoj županiji!

Varaždinske vijesti | 1.6.2017. u 09:32h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Radimir Čačić, koji svom silom želi biti župan, očito je zaboravio da se i Ivanec nalazi u Varaždinskoj županiji - poručio je predsjednik Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić kandidatu Reformista za župana Varaždinske županije Radimiru Čačiću.

Batinić je napomenuo da je Čačić, osvrćući se na tematiku škola i školskih zgrada kojima je potrebna dogradnja, "u naletu samohvale u intervjuu jednom mediju ´slučajno´ je propustio spomenuti da je nužna i dogradnja Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, kako bi se i u njoj mogla organizirati nastava u jednoj smjeni".

- To što je "zaboravio" na Ivanec i ne čudi, kad ovamo ionako dolazi samo pred izbore. Ili možda njegovi planovi ne uključuju ivanečku školu i njenih 700 učenika samo zato što mu ne odgovara politička klima u Ivancu? Stvar je još zanimljivija ako se zna da je upravo g. Čačić jedan od zaslužnih što ta škola već nije dograđena. Uslijed iznenadnog nastupa političke amnezije kojoj svjedočimo proteklih dana, uključujući i nevjerojatne izjave u opskurnim emisijama desnih radikala u kojima je doslovce popljuvao i javno se odrekao svog cjelokupnog, desetljećima stvaranog, političkog habitusa, g. Čačić je "zaboravio" da je u dva navrata, zajedno sa zastupnicima koje drži pod kontrolom, u Saboru podržao državni proračun u kojemu, naglašavam, nije bilo sredstava za dogradnju škola, kako ivanečke, tako i svih drugih škola u Varaždinskoj županiji - napomenuo je Batinić.

- Nama, kojima je iz prve ruke poznat modus operandi g. Čačića, naprosto je degutantan način na koji si pokušava pripisati isključive i osobne zasluge za pojedine projekte, među ostalim, i za izgradnju i dogradnju škola te za uvođenje jednosmjenske nastave. To je laž. Istina je da je realizacija toga projekta omogućena na način da su, prvenstveno, HNS-ovi gradonačelnici i načelnici, zajedno s gradskim i općinskim vijećnicima, silnim radom, trudom i lobiranjem uspjeli stvoriti pozitivnu klimu koja je na kraju rezultirala sveopćim konsenzusom i odlukom da se ide u te projekte. Škole i sportske dvorane omogućili su upravo ti ljudi, koji su u vlastitim sredinama naporno radili kako bi na terenu uvjerili i građane i vijećnike da je to dobra stvar i dobili njihove ruke "za". Sada više od 90 posto učenika u Varaždinskoj županiji polazi jednosmjensku nastavu. Dakle, to je zasluga cijele armije HNS-ovaca i naših partnera, a ne nikako Vaša, gospodine Čačiću i nikakve Vaše samohvale i samopromocije tu istinu ne mogu ni prikriti ni promijeniti - kaže Batinić.

Batinić je ujedno napomenuo da je dogradnja škole u Ivancu prioritet u narednom razdoblju, kako u gradu Ivancu, tako i u Varaždinskoj županiji.

- Kad je g. Čačić već na nju "zaboravio", ne čudi što je u svom makijavelističkom medijskom haračenju i nezapamćenoj niskoj razini obračuna s političkim protivnikom kojemu svjedočimo proteklih dana, zaboravio i na mnoge druge vrijedne projekte koji su u proteklom razdoblju realizirani ne samo u Ivancu, već i širom županije. A "zaboravio" je zato što ga naprosto ne interesiraju. Jer mu nisu važni. Jer su za njegove ambicije beznačajni. Jer je u svojoj volji za moći toliko koncentriran na utrku za nekom, bilo kakvom, ministarskom ili inom pozicijom da je u toj utrci izgubio ono osnovno. Ljudskost. - rekao je Batinić.