Barbara Antolić Vupora: Rezultati izbora su dokaz da je sjever Hrvatske čvrsto uz SDP

Varaždinske vijesti | 27.5.2019. u 11:59h | Objavljeno u Aktualno

- Pobjeda SDP u Varaždinskoj županiji dokaz je da smo i dalje najjača politička snaga u našoj županiji. Isto tako pobjeda u Krapinsko-zagorskoj županiji te jako dobar rezultat u Međimurskoj županiji dokaz su da je sjever Hrvatske čvrsto uz SDP. Ti glasovi svakako su dali veliki doprinos u ukupnom odličnom rezultatu naše stranke koja je osvojila četiri mandata što je iznad svih očekivanja i ankete - izjavila je nakon izbora za EU parlament predsjednica SDP-a Varaždinske županije i kandidatkinja na listi stranke za EU izbore Barbara Antolić Vupora.

- Zahvaljujem svima koji su u nedjelju izašli na izbore, a posebice onima koji su svoj glas dali listi SDP-a. Ovako veliki broj glasova i podrška, obveza su da nastavimo dalje jer rezultati govore da naši građani žele alternativu ovoj vlasti i promjene a jedino tko to može ponuditi je SDP - nastavila je Antolić Vupora.

Ujedno je zahvalila i svima koji su zaokružili broj ispred njenog imena čime je, ona osobno, ispunila jedan od svojih ciljeva a to je osvajanje više od 1.000 preferencijalnih glasova.

- Lista SDP-a bila je najkvalitetnija i imala je najbolje kandidate što su i potvrdili rezultati glasova. Tonino Picula i Biljana Borzan pokazali su da su bili naši najbolji EU zastupnici u prošlom, a tako će zasigurno biti i u ovom sazivu parlamenta. Zajedno, ostvarili smo odličan rezultat - poručila je predsjednica Županijskog SDP-a.

Inače, SDP je ostvario pobjede u tri grada: Varaždinu, Ludbregu i Ivancu te općinama Petrijanec i Maruševec. Posebno ističu odličan rezultat u općini Petrijanec, od gotovo 38 posto glasova.