Barbara Antolić Vupora: Najbolji rezultat smo ponovno postigli u Varaždinskoj županiji Foto: Martin Novosel

Barbara Antolić Vupora: Najbolji rezultat smo ponovno postigli u Varaždinskoj županiji

| 28.5.2019. u 17:34h | Objavljeno u Aktualno

Nakon izbora za EU parlament u kojem je HDZ kao stranka podbacila, s obzirom da im se dan uoči izbora predviđalo čak šest mjesta u EU parlamentu, dok se SDP-u predviđalo tri mjesta, a izborili su četiri koliko je dobio i HDZ, može se reći da je SDP nadišao očekivanja čime su proglašeni kao jednim od pobjednika ovih izbora. Zadovoljstvo ovim rezultatima nije skrivala ni Barbara Antolić Vupora, predjsednica SDP-a Varaždinske županije na danas održanoj konferenciji za medije u sjedištu gradskog SDP-a.

IMG_20190528_090933.jpg

- Iza nas je dobra kampanija i pobjeda SDP-a. U toj kompaniji smo se doista ispostavili kao vodeća politička opcija, ne samo radi toga jer smo ponudili najbolje rješenja nego radi toga jer smo ponudili i najbolju listu koja je bila spoj mudrosti i onih koji tek dolaze. Strank je preko ovih izbora konsolidirala svoje redove i pokazala da možemo biti jedinstveni kada stojimo na usluzi građanima. Naša zadaća socijaldemokracije i naša dužnost je poboljšati standard građana u kojima će se moći platiti normalno sve režije stanovanj,  prehrane svojoj djeci, omogućiti kvalitetno obrazovanje te liječenje po pristupačnim cijenama. Mi smo vodeća stranka lijevice. Ponovno smo postigli najbolji rezultat ponovo u Varaždinskoj županiji, a u gradu Varaždinu smo po gradovima u Hrvatskoj ostvarili drugi najbolji rezultat - rekla je Antolić Vupora.

IMG_20190528_091342.jpg

Općina Petrijanec je najviše glasova dala SDP-u na ovim izborima. Čak 37,48 % građana je glasalo za tu opciju na ovim izborima što je s obzirom na rezultat od prije pet godina kada je 28,92 posto glasača dalo povjerenje SDP-u porast od skoro 10 posto.

- Rezultat je to dobrog rada i našeg općinskog vijeća i svega što radimo u komunalnoj te socijalnoj infrastrukturi na području Općine potkrijepljeni s EU fondovima. Ovom prigoodom se želim zahvaliti svima koji su dali glas SDP-u i svima koji su izašli na izbore jer smo vidjeli da je izlaznost ove godine bila veća, nego što je bila prije pet godina - rekao je SDP-ov načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec.

IMG_20190528_091446.jpg

Ludbreg je također najviše glasova dao SDP-u, 27,03, čak dvostruko više nego drugoj opciji HDZ-u koja je dobila 13,28 posto glasova. 

- Želim se zahvaliti svojim sugrađanima koji su ponovno prepoznali da u Ludbregu živi socijaldemokracija i da žive europske vrijednosti na pravi način. Pokazalo se i ovaj puta da sredine u kojima je SDP na vlasti se dobro radi te daju rezultate - rekao je SDP-ov gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić.

IMG_20190528_091733.jpg

- Jedan razlog više zbog čega smo zadovoljni ovim rezultatom jer skoro 26% građana je dalo podršku ovoj našoj listi, ali na neki način i radu novog vodstva varaždinskog SDP-a nam daje snagu i optimizam i motivira nas da još bolje i još čvršće radimo na dobrobit naših građana. Kad vidite da prva iduća stranka ima 13 % podrškem, vidite da smo duplo jači i da je ovo pokazatelj da smo stožerna stranka ne samo u oporbi, nego i tamo gdje smo na vlasti da radimo dobar posao - rekao je Miroslav Marković, predsjednik gradske organizacije SDP-a Varaždin.

Pobjeda SDP-a je ostvarena i u općini Maruševec te gradu Ivancu gdje su sakupili iznad 20% glasova birača.

IMG_20190528_092009.jpg

IMG_20190528_091919.jpg