Antolić Vupora: „Žene i dalje rade za minimalac kojeg što prije treba povećati“ Foto: SDP

Antolić Vupora: „Žene i dalje rade za minimalac kojeg što prije treba povećati“

VV | 9.3.2019. u 09:36h | Objavljeno u Aktualno

Povodom Međunarodnog dana žena, diljem Varaždinske županije članovi SDP-a su darivanjem karanfila i organiziranjem proslava obradovali svoje sugrađanke i na taj način im poželjeli sve najbolje povodom njihovog Dana.

U Varaždinskom HNK se održala kazališna predstava „Ja, tata“. Prije predstave sve su u ime SDP-a kao organizatora pozdravili predsjednica županijskog Foruma Varaždinske županije Alenka Car, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin Miroslav Marković i kandidatkinja SDP-a za EU parlament i predsjednica županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora.

- Nejednakost između žena i muškaraca u našem društvu još uvijek je velika, pogotovo u razini plaća što se posebno osjeti kod nas u Varaždinskoj županiji u kojoj velik broj žena radi za minimalnu plaću. Zato je nužno što prije minimalnu plaća podići na 4.000 kuna, kao što predlaže SDP u svom programu. Povećanje minimalne plaće na 4.000 kuna najviše bi pomoglo upravo ženama u tekstilnoj industriji, koja je najzastupljenija u našoj županiji – poručila je Antolić Vupora.

Predstavnici maruševečkog SDP-a jučer su dijelili karanfile u povodu Međunarodnog dana žena.

- Mi već tradicionalno, godinama na ovaj način obilježavamo Međunarodni dan žena. Tada se prisjećamo na sve one koji su se stoljećima borili za svoja prava jer da nije bilo njih, ne bismo ni mi danas mogli nastaviti borbu. To je ujedno i dan otpora prema jednom nacionalizmu, rasizmu, nasilju nad ženama jer svakodnevno smo svjedoci tog nasilja i bez obzira na zakone, proglase i apele, nasilje je i dalje prisutno. Zato se moramo boriti i dalje - rekao je zamjenik načelnika općine Maruševec Mario Klapša, dok je predsjednik Gradske organizacije SDP-a i zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač istaknuo kako je Dan žena svaki dan.

- Dobre je želje uvijek važno i dobro davati i očekivati.. Danas slavimo žene diljem svijeta, slavimo vaš ekonomski, socijalni i politički uspjeh u koji ste utkale cijelu sebe svih ovih godina borbe za svoja prava. Poštovanje, ljubav i priznanje – to su glavne riječi kojima se danas opisuje ovaj dan, ali danas više no ikad, važno je podsjetiti kako sva prava, koja danas imate, nisu vam bila samo tako “data”, za njih ste se morale izboriti, a ta borba često je bila žestoka i teška – poručio je Kovač..

Karanfile su svojim sumještankama darovali i članovi ostalih organizacija SDP-a u Ludbregu, Cestici, Gornjem Knegincu, Ivancu i drugim općinama i gradovima Varaždinske županije.