Antolić Vupora: "U opasnosti radna mjesta, a ministar Horvat pravi se kao da ništa nije čuo"

IHR/Varaždinske vijesti | 22.2.2019. u 17:58h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

 - „Vjerujemo da mnoge tekstilne tvrtke neće preživjeti ovu krizu u tekstilnoj industriji i nadamo se da ćemo dovoljno brzo biti sposobni da privučemo i kapital koji će nam omogućiti da zaposlimo čak i do 1000 novih ljudi, ako bi neke tvrtke ovdje propale i otvorili ponovo i drugu smjenu. To su nam planovi za koje smo spremni, ali nismo još s njima krenuli“, izjavio je predsjednik Uprave Varteksa Nenad Bakić tijekom nedavne posjete premijera Andreja Plenkovića toj tekstilnoj tvornici. I dok su nam donekle jasna razmišljanja čovjeka koji vodi privatnu tvrtku i u svemu vidi priliku da riješi svoje kadrovske probleme, nije nam jasno kako je sve to „mrtav-hladan“ odslušao ministar gospodarstva Darko Horvat koji je zajedno s prvim čovjekom Varteksa i premijerom obilazio pogone tvrtke. Nije li posao ministra gospodarstva da reagira upravo na takve izjave, odnosno na mogućnost da oko 1000 ljudi na sjeveru Hrvatske, u našoj županiji, ostane bez posla – pitaju se u županijskom SDP-u iz kojeg su poslali priopćenje.

Navode kako su ministru „puna usta“ izjava kako gospodarstvo treba pokrenuti, a radna mjesta zaštiti i očuvati.

- Sada kada imate priliku i kada ste čuli da postoji realna opasnost da oko 1000 naših radnika u tekstilnoj industriji može ostati bez posla, Vi ste se samo nastavili šetati u društvu svojih stranačkih kolega HDZ-ovaca, kao da se to vas ne tiče – poručila je ministru Horvatu predsjednica županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i kandidatkinja za EU parlament Barbara Antolić Vupora.

Istaknula je kako je u proteklih nekoliko mjeseci ministar bio angažiran na rješavanju situacije oko problema s brodogradnjom u Uljaniku i 3. maju i spašavanju radnih mjesta u Puli i Uljaniku.

- Svako radno mjesto treba sačuvati i pozdravljamo angažman ministra koji nas već mjesecima preko medija obavještava što sve „čini“ da se sačuva brodogradnja. No, sada je iz prve ruke dobio informaciju da je tekstilna tvrtka u krizi i da u dijelu Hrvatske iz kojeg on dolazi mogao ugasiti veliki broj radnih mjesta. Zašto je sve to ostalo za sada bez njegove reakcije? - zapitala se Antolić Vupora ističući da su radnici u tekstilnom sektoru zaslužili jednaku brigu kao i svi drugi bez obzira iz kojeg su kraja zemlje.

- Pokrenite se i učinite nešto na vrijeme jer u pitanju su sudbine oko 1000 obitelji – poručila je Antolić Vupora koja pozdravlja najave iz Varteksa o preobražaju u modnu industriju i stvaranje više dodane vrijednosti, ali smatra da očuvanje radnih mjesta u tekstilnoj branši u Varaždinskoj županiji i na sjeveru Hrvatske treba svima biti prioritet.