Županijsku palaču posjetili učenici trećih razreda I. osnovne škole iz Varaždina Foto: Varaždinska županija

Županijsku palaču posjetili učenici trećih razreda I. osnovne škole iz Varaždina

Varaždinske vijesti | 11.12.2018. u 17:25h | Objavljeno u Društvo

Učenici trećih razreda I. osnovne škole iz Varaždina posjetili su Županijsku palaču te su se tom prilikom upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije, a susreli su se i sa zamjenicima župana Tomislavom Paljakom i Robertom Vugrinom.

Predstavivši im povijest Varaždinske županije te ukazavši im na najvažnije događaje i imena iz bogate povijesti naše županije, zamjenik župana Paljak je učenicima te njihovim učiteljicama prezentirao mnogobrojne projekte koje aktualna županijska vlast provodi na području obrazovanja.

- Drago mi je da sam imao prilike ugostiti i pozdraviti učenike, upoznati ih s nekim projektima koje provodimo, a moram priznati kako su pokazali neviđeni interes za funkcioniranje županijske uprave. Također, dojmila ih je i pripovijest o husarima te su napustili palaču prepuni dojmova – rekao je Paljak.

Kako izgleda radni dan župana i njegovih zamjenika, na koji se način postaje županom, koliko je stara palača... bila su neka od pitanja upućena zamjenicima župana. Zajedničkim fotografiranjem u atriju Županijske palače završili su posjet palači, obećavši ponovni dolazak.

101218_1_OŠ_Varaždin_3.jpg

101218_1_OŠ_Varaždin_1.jpg