Zelena čistka u I. OŠ Varaždin: Čišćenje okoliša, voćna salata i eko strip Foto: I. OŠ Varaždin

Zelena čistka u I. OŠ Varaždin: Čišćenje okoliša, voćna salata i eko strip

Varaždinske vijesti | 17.9.2018. u 07:46h | Objavljeno u Društvo

Iz I. Osnovne škole Varaždin stižu nove eko-vijesti - u petak se škola, naime, uključila u veliku akciju čišćenja "Zelena čistka".

- Ovo je drugi krug ovogodišnje "Zelene čistke". Prva je bila u travnju pod nazivom "Let's Clean Up Europe!", a 15. rujna provodi se "Zelena čistka" pod nazivom "Let's do it! World!". U akciji sudjeluje oko 150 zemalja svijeta i to je najveća istovremena akcija čišćenja planeta Zemlje u povijesti - pojašnjava Draženka Kolonić, školska eko koordinatorica.

Akcija je u I. OŠ Varaždin provedena kroz različite aktivnosti. Osim čišćenja okoliša škole, nizom radionica i aktivnosti na temu ekologije učenici su osvješćivali svoja eko znanja. Gledali su crtane i dokumentarne filmove s eko tematikom, rješavali uz pomoć tableta Plickers kviz o ekologiji, obrađivali tekstove s područja ekologije, radili voćne salate i govorili o zdravoj prehrani, pisali eko poruke i radili plakate, skupljali i pravilno razvrstavali otpad, izrađivali eko strip u alatu Pixton, učili o ljekovitom bilju...

- Bilo nam je vrlo lijepo i zabavno! Stariji učenici su na taj način ponovili svoja znanja stečena kroz Eko školu, a mlađi se uvode u eko svijet! - poručuju iz I. OŠ Varaždin.

prva_osnovna_skola_varazdin_-_zelena_cistka_02.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_-_zelena_cistka_03.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_-_zelena_cistka_04.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_-_zelena_cistka_05.JPG

prva_osnovna_skola_varazdin_-_zelena_cistka_06.JPG

prva_osnovna_skola_varazdin_-_zelena_cistka_07.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_-_zelena_cistka_08.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_-_zelena_cistka_09.JPG

prva_osnovna_skola_varazdin_-_zelena_cistka_10.jpg