Varaždinska 1. OŠ Erasmus projektom educira učenike u području robotike

J.Š./Varaždinske vijesti | 14.12.2016. u 17:55h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska I. osnovna škola sudjeluje u Erasmus projektu pod nazivom "Human science tehnology art engineering mathematics labaratory" koji je dobiven u okviru programa Erasmus+, a nositelj je projekta Istituto di Istruzione “Alcide Degasperi“, Borgo Valsugana, Italija, a partneri su joj škola iz Hoforsa, Švedska.

Glavni je cilj projekta edukacija učenika u području robotike s naglaskom na radu 3D printera, mobilnoj robotici (Rescue, OnStage) te radu s učenicima s posebnim potrebama. Projekt uključuje edukaciju, razmjenu učitelja i učenika i nabavku opreme.

Koordinator projekta I. osnovne škole Varaždin je učitelj tehničke kulture Ivica Kolarić,univ. dipl. ing. Projektni tim osim voditelja čine: Đurđica Želimorski, učiteljica engleskog jezika, Tea Pavičić Zajec, učiteljica razredne nastave i Karmen Hans-Jalšovec, ravnateljica.

Stečena znanja iskustva i vještine učitelji i učenici razmjenjivati će kroz susrete, skype sastanke, radionice i natjecanja te će tijekom trajanja projekta učenici varaždinske škole u dva navrata posjetiti Švedsku u 2017. godine, a jedanput Italiju u 2018. godini.

-Ovaj projekt uvelike će pridonijeti upoznavanju suvremene tehnologije, razvijanju konstrukcijskih sposobnosti, umjetnosti, te matematičkih analiza kroz praktične vježbe u programiranju različitih modela mobilnih robota - ističu iz I. OŠ Varaždin dodajući da će u projekt biti uključeno ukupno 20 učenika.

Za potrebe realizacije provedbe projekta, također su odobrena sredstva za kupnju potrebne tehnologije- 3D printera. Rezultati projekta biti će dostupni na web stranici škole, na Županijskim stručnim vijećima te predstavljeni široj javnosti kroz radionice.

Projekt traje 22 mjeseca. Započeo je 15. rujna i traje do 14. srpnja 2018. godine. Vrijednost projekta je 110.000,00 EUR, a vrijednost bespovratnih sredstava za varaždinsku školu iznosi 34.125,00 EUR.