Varaždin: Pomoćnici u dječjim vrtićima i u ljetnim mjesecima Foto: Grad Varaždin

Varaždin: Pomoćnici u dječjim vrtićima i u ljetnim mjesecima

Varaždinske vijesti | 10.5.2018. u 08:22h | Objavljeno u Društvo

Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica i ravnateljice četiri dječja vrtića privatnih osnivača - Dječji vrtić Dječji svijet, Dječji vrtić Vlakić, Dječji vrtić Bajka i Dječji vrtić Vrtić Panda - u gradskoj su vijećnici u srijedu 9. svibnja potpisale Sporazum o provođenju programa pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju kroz ljetne mjesece, srpanj i kolovoz.

Cilj je provođenje programa pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju u savladavanju dnevnih obrazovnih i osobnih zadaća prilikom boravka u dječjim vrtićima privatnih osnivača i u ljetnom razdoblju, sa svrhom poboljšanja njihovih razvojnih postignuća i inkluzije u zajednicu općenito.

Ovim Sporazumom Grad Varaždin se obavezao iz sredstava gradskog proračuna za 2018. godinu osigurati sredstva za rad šest pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju u dječjim vrtićima privatnih osnivača u vremenu od 1. srpnja do 31. kolovoza.

U cilju realizacije ovog Sporazuma, zaključcima gradonačelnika za svaki dječji vrtić privatnog osnivača detaljnije će se regulirati međusobni odnosi. U tu svrhu Grad će osigurati dodatan iznos od 43.053,00 kune.

varazdin_-_potpis_ugovora_asistenti_2.JPG