Odličan uspjeh mladih matematičara: osam učenika nagrađeno, a sedam pohvaljeno! Foto: Centar izvrsnosti iz matematike Varaždinske županije

Odličan uspjeh mladih matematičara: osam učenika nagrađeno, a sedam pohvaljeno!

IHR/Varaždinske vijesti | 4.4.2019. u 12:31h | Objavljeno u Društvo

Završilo je ovogodišnje državno natjecanje iz matematike, kojem je od 28. do 30. ožujka bila domaćin Srednja škola Mate Blažine Labin. Na natjecanje je pozvano ukupno 262 učenika iz osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, a učenici Centra izvrsnosti iz matematike, koji pohađaju učenici iz Varaždinske i Međimurske županije, i ove su godine bili uspješni te su se kući vratili s jednom prvom, četiri druge i tri treće nagrade, dok je sedmero učenika pohvaljeno za rezultat.

Kome nagrade?

Tako je prvu nagradu osvojio učenik šestog razreda Marko Hrenić iz OŠ Novi Marof (mentor Davor Dukarić, Nevenka Bareta i Ivana Sukačić), dok su drugu nagradu osvojili učenica petog razreda Mila Maretić iz VI. OŠ Varaždin (Dario Maltarski, Snežana Huđek i Nina Prašnjak), učenik osmog razreda Emanuel Tukač iz OŠ Breznički Hum (mentori Marija Dijačić, Branko Škiljan, Davor Dukarić), učenik trećeg razreda Gimnazije Čakovec Martin Josip Kocijan (mentori Nikola Lepen, Tamara Srnec i Ratko Višak) te učenica trećeg razreda Druge gimnazije Varaždin Mateja Vuradin (mentori Vlatka Drvarić i Miroslav Smuđ).
Učenice sedmog razreda Barbara Kelava i Ema Kolmanić iz VI. OŠ Varaždin (mentori Dario maltarski, Nevio Cifrek i Davor Dukarić) svojile su treće nagrade, kao i učenica osmog razreda Klara Mihalić iz III. OŠ Čakovec (Aleksandra Tonković, Branko Škiljan i Davor Dukarić).
- Učenici osmog razreda Emanuel Tukač i Klara Mihalić pozvani su na izborno natjecanje za juniorsku olimpijadu, a Martin Josip Kocijan i Filip Vinković pozvani su na izborno natjecanje za nastup u olimpijskim ekipama Hrvatske – rekao je Branko Topić, voditelj Centra izvrsnosti iz matematike Varaždinske županije.

Županija znanja

Ove je godine pohvaljeno sedmero učenika za dobar rezultat. To su učenik petog razreda VI. OŠ Varaždin Julijan Mostarkić (mentorica Nina Prašnjak), učenik prvog razreda Elektrostrojarske škole Varaždin Marko Dvorski (mentori Aleksandra Kos, Sonja Ivančić, Miroslav Smuđ), učenik drugog razreda Prve gimnazije Varaždin Nikola Kušen (Tajana Golub Mendaš, Tatjana Plantak), učenica trećeg razreda Prve gimnazije Varaždin Ida Kolmanić (mentori Ana Grozdanić i Tamara Srnec), učenik trećeg razreda Gimnazije Čakovec Dijana Tot (mentori Tamara Srnec, Miroslav Smuđ), učenik trećeg razreda Elektrostrojarske škole Varaždin Dario hanžek (mentor Miroslav Smuđ) i maturant Gimnazije Čakovec Filip Vinković (mentori Mirjana Hranilović i Ratko Višak).
- Važno je naglasiti da su svi pozvani učenici među 20-tak najboljih u Hrvatskoj, a nagrađeni i pohvaljeni najbolji od najboljih! Bez puno rada u školama i Centru izvrsnosti za matematiku te izuzetne potpore Varaždinske županije teško bismo postigli ovakav rezultat. Zato hvala i čestitka svima koji su svojim radom doprinijeli ovom projektu Županije znanja – poručio je Topić.

IMG-393299ec88f1b6b108dd5d020f109be0-V.jpg

indeksiraj.jpg

indekfdffaj.jpg