Učenici topličke škole četvrti put zaredom županijski prvaci u šahu

Varaždinske vijesti | 16.2.2018. u 19:01h | Objavljeno u Društvo

U Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin održano je 14. veljače Županijsko ekipno školsko prvenstvo u šahu. Toplička se škola Antuna i Ivana Kukuljevića natjecala u konkurenciji dječaka u sastavu: Filip Križanić (8.b), Hrvoje Hostnjak (8.a), Petar Križanić (4.b), Petar Kanešić (4.b) i Mislav Matkun (4.b) pod vodstvom trenera Željka Matkuna.

U konkurenciji 14 ekipa toplička je škola uvjerljivo osvojila 1. mjesto sa svih sedam pobjeda, od toga čak šest s maksimalnim rezultatom 4:0 te tako četvrti put zaredom postala prvak županije. Jedini tijesni meč Topličanci su odigrali protiv najvećih konkurenata, ekipe iz PŠ Druškovec, koje su pobijedili rezultatom 2,5:1,5. Iako su ove godine ostali bez dvojice igrača iz prve ekipe, toplička je pomlađena ekipa pokazala da je i dalje najbolja u županiji.

Pobjedom na prvenstvu županije ekipa topličke škole izborila je plasman na međužupanijsko prvenstvo koje će se 27. veljače održati na istome mjestu u Varaždinu.

Novost koja pridonosi popularizaciji šaha na ovim prostorima je direktni prijenos svih partija s prvog stola na internet stranici ŠŠK Mladost iz Varaždinskih Toplica.

Uz to, novinarski radovi učenica topličke škole predloženi su na Državnu smotru LiDraNa. Naime, Lorena Valent, Ivana Prstec i Karla Bešenić, učenice 8.a razreda topličke škole, natjecale su se u novinarskome stvaralaštvu na Županijskoj smotri LiDraNo, koja se održala 14. veljače u OŠ Ljubešćica, te postigle izniman uspjeh.

Od ukupno pet novinarskih radova koji su predloženi za Državnu smotru LiDraNo, dva su rada izabrana upravo iz topličke škole. Za Državnu su smotru predloženi samostalni novinarski radovi Karle Bešenić i Ivane Prstec koje su pokazale svoje umijeće u pisanju članka i intervjua. Njihova je mentorica i voditeljica Novinarske skupine u školi Sanja Habek, učiteljica hrvatskoga jezika.