Učenici pomogli u izradi 400 školskih ormarića u Osnovnoj školi Ludbreg Foto: Grad Ludbreg

Učenici pomogli u izradi 400 školskih ormarića u Osnovnoj školi Ludbreg

Varaždinske vijesti | 25.5.2019. u 13:01h | Objavljeno u Društvo

Učenici Osnovne škole Ludbreg koji su polaznici grupe Malih tehničara prije nekoliko mjeseci s idejom o postavljanju školskih ormarića uputili su se u ured ravnateljice škole. Rezultat njihovog razgovora su školski ormarići koji su u petak postavljeni u školi.

Učenici od 5. do 8. razreda tako će od ponedjeljka na raspolaganju imati 400 školskih ormarića u koje mogu odložiti školski pribor i stvari.

– Ideja koju su predstavili zapravo pripada svim učenicima, a Mali tehničari bili su ti koji su se odvažili krenuti u realizaciju. Taman je započeo projekt Čačkalica kojem je cilj da pozitivno utječu na obrazovanje na način da se djeci ukaže na važnost rada rukama – rekla je Đurđa Kladić, ravnateljica Osnovne škole Ludbreg.

Učenici su spremno prihvatili ideju o prijavi na projekt i odmah krenuli na posao.

– Skicirali smo ormariće, pronašli majstore, a pomogli smo im i oko izrade samih ormarića – objasnili su učenici.

Učenici će i dalje na raspolaganju imati trenutnu garderobu za odlaganje obuće i jakni dok su novi ormarići razmješteni po hodnicima uz učionice. Obzirom da u projektu Čačkalica učenici Osnovne škole Ludbreg nisu osvojili prvo mjesto, izradu i postavljanje ormarića financirao je Grad Ludbreg.

– Projekt je vrijedan 230.000 kuna i to je poklon Grada školi, odnosno učenicima koji su i sami izrazili želju za njima kako bi se olakšali svakodnevicu u školi. Obrazovanje je važno i nikada ne smije biti zapostavljeno – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Školski ormarići ludbreški su proizvod, izrađeni u tvrtki Aura Interijeri d.o.o.