Učenici OŠ Beletinec naučili kuhati juhu, ali i spremati rižoto

Varaždinske vijesti | 28.10.2018. u 12:55h | Objavljeno u Društvo

I ove je godine nastavljena suradnja OŠ Beletinec i Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin.

Naime, proteklog je tjedna prof. Lidija Vrbanić s troje učenika drugog razreda smjera prehrambeni tehničar odradila radionicu pripreme juhe od zelenih tikvica i butternut tikve. Radionica se odvijala u sklopu nastave domaćinstva uz prisustvo učiteljice Snježane Martinez (mješoviti uzrast, 2.-8. razred). Četrnaestero učenika je pralo, gulilo, rezalo, sjeckalo, miješalo i naravno kušalo ono što se skuhalo. Blagi, ali ipak opojni miris kuhanih juha proširio se hodnikom te pozvao i ostale učenike da se pridruže kušanju juha. Na taj način su svi učenici OŠ Beletinec upoznali jednostavnost pripreme juha, ali i njihovu važnost i hranjivost.

IMG_20181012_110007.jpg

Učenici 7. razreda i njihova razrednica Ljiljana Pereža odlučili su se pak okušati u pripremi ukusnog rižota s tikvicama. Obukli su svoje pregače, oprali ruke i krenuli na posao pri čemu je svaki od učenika dobio zadatak koji je uspješno odradio. Razrednica je bila tu da im objasni recept i pomogne oko pripreme jela. Kroz pripremu rižota učenici su naučili mnogo toga o namirnicama potrebnim za ovo jelo. Atmosfera je bila opuštena, ugodna i svi učenici su se zabavili. Uz zabavu, marljivo su odradili svoj posao i time napravili ukusan rižoto koji su s tekom pojeli!

IMG_0850.jpg

IMG_20181012_123021.jpg

IMG_20181012_123114.jpg

IMG_0846.jpg

Označeno u