Učenici na županijskim natjecanjima odmjerili snage u znanju stranih jezika Foto: ilustracija

Učenici na županijskim natjecanjima odmjerili snage u znanju stranih jezika

I.D./Varaždinske vijesti | 3.3.2017. u 17:27h | Objavljeno u Društvo

Ukupno 105 učenika iz osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije u nekoliko je kategorija sudjelovalo na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika.

Među osnovnoškolcima, natjecali su se samo učenici 8. razreda. U kategoriji djece koja jezik uče od 1. razreda redovne nastave najbolja je bila Lana Derner iz VI. OŠ Varaždin, a među učenicima koji njemački jezik uče od 4. razreda prvo mjesto, s istim brojem bodova, podijelili su Annie Vuković iz OŠ Novi Marof i Sebastian Tukač iz OŠ Breznički Hum. Diana Laura Jantol iz OŠ Veliki Bukovec pokazala je najviše znanja među učenicima koji su tijekom školovanja boravili u zemljama njemačkog govornog područja ili su iz dvojezičnih obitelji.

Među učenicima 2. razreda srednjih škola najviše znanja njemačkog jezika pokazao je Dominik Bek iz Srednje škole Ivanec. Učenici 3. razreda srednjih škola natjecali su se u dvije kategorije: među učenicima koji se tijekom godina školovanja nisu obrazovali u zemljama njemačkog govornog područja niti dolaze iz dvojezičnih obitelji, najbolja je bila Mirjana Lazar iz Srednje škole Ivanec, dok je među učenicima koji su dio školovanja proveli u inozemstvu ili dolaze iz dvojezičnih obitelji najbolji bio Luca Ivo Vuković iz Srednje škole Novi Marof.

Maja Kuzminski iz I. OŠ Varaždin pokazala je najviše znanja o francuskom jeziku u kategoriji osnovnih škola, dok su među srednjoškolcima prvo mjesto podijelili Luka Karlović i Marta Hrelja iz Prve gimnazije Varaždin.

Silvija Avar iz Glazbene škole Varaždin bila je jedina sudionica županijskog natjecanja iz talijanskog jezika.

Među sudionicima županijskog natjecanja iz španjolskog jezika najbolja je bila Silvija Martinčević iz Prve gimnazije Varaždin.