Učenici I. OŠ Varaždin učili o Sloveniji kroz edukativnu igru Foto: I. OŠ Varaždin

Učenici I. OŠ Varaždin učili o Sloveniji kroz edukativnu igru

Varaždinske vijesti | 10.4.2019. u 07:50h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nakon predstavljanja prve hrvatske igre - "Angels and the Dragon" - koju je izradila I. OŠ Varaždin i koja je izazvala veliki interes javnosti, predstavljena je i druga od ukupno šest igara koje će nastati u sklopu Erasmus projekta "Nauči me igrati".

Učenici i učitelji uključeni u projekt od 31. ožujka do 5. travnja bili su, zajedno s partnerima iz Španjolske, gosti u OŠ Bistrica ob Sotli u Sloveniji. Iz I. OŠ Varaždin Sloveniju su posjetilie učiteljice Sonja Tušek – Podobnik, Adriana Držaić i Dušanka Narančić te učenici Jana Jozić, Ana Strelec, Mia Kovačić, Andrija Zajec, Petar Carev i Dorijan Ferenec.

- Za upoznavanje učenika s povijesti i geografijom Slovenije, slovenski partneri izradili su zanimljiva pitanja koristeći se društvenom igrom "Mundus" koju su osmislili zagrebački srednjoškolci, a namijenjena je upravo za korištenje u edukativne svrhe. Riječ je o pametnoj društvenoj igri 21. stoljeća koja kombinira klasične društvene igre i pametne telefone. Kreatori igre imaju mogućnost kreirati različite vrste setova pitanja koji se mogu prilagoditi prostoru i vremenu - rekla je koordinatorica projekta dr.sc. Tea Pavičić Zajec iz I. OŠ Varaždin.

Sudionici ove mobilnosti ujedno su posjetili obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Hudina, park Postojnska jama i glavni grad Slovenije, Ljubljanu. Uz stručno vodstvo razgledali su jednu od najposjećenijih i najvećih krških špilja u Sloveniji i Europi, no djecu je ipak najviše veselilo kupanju u Termama Olimia. Organizirano je i primanje svih sudionika projekta kod gradonačelnika naselja Bistrica ob Sotli.

prva_osnovna_skola_varazdin_slovenija_1.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_slovenija_3.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_slovenija_4.jpg