Učenici I. OŠ Varaždin u sklopu ekološkog Erasmus projekta boravili u Grčkoj Foto: I. OŠ Varaždin

Učenici I. OŠ Varaždin u sklopu ekološkog Erasmus projekta boravili u Grčkoj

Varaždinske vijesti | 2.2.2019. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Šestero učenika I. OŠ Varaždin: Tonka Igrec, Patrik Kišićek, Ivona Suhić, Tina Milijaš, Luka Hacek i Nina Zrinski, od 21. do 25. siječnja u Grčkoj je sudjelovalo u drugoj aktivnosti učenja, poučavanja i treninga u okviru ekološkog projekta Erasmus+ KA2 "Connected with the Environment". S njima su kao voditeljice bile učiteljica i kooordinatorica projekta Draženka Kolonić te učiteljica Stella Kulaš.

Prva osnovna škola Varaždin jedna je od pet partnera uz škole iz Austrije, Slovenije, Poljske i Grčke koje sudjeluju u ovom projektu koji se provodi dvije godine kroz četiri modula, a ovaj put aktivnost je održana u partnerskoj školi Costeas-Geitonas School u Ateni.

1_OS_Varazdin_-_erasmus_-_grcka_-_Eko_tim_I_OS.jpg

- Učenici su u Ateni vrlo uspješno prezentirali rad naše škole na aktivnostima drugog i trećeg modula pod nazivom Relationship i Technology. Od svih aktivnosti posebno ističemo provođenje dana bez tehnologije koji je i u svim partnerskim zemljama imao najveću popularnost. Na temu tog dana snimali smo i video. Nastavili smo i s temom povezanosti okoliša i tehnologije pa su učenici, osim prezentacije svojih uradaka na tu temu, sudjelovali i u aktivnosti izrade loga projekta u 3D dizajnu. Na kraju su sve partnerske škole izrađivale i prikazivale i svoj video o boravku u Ateni - pojasnila je Draženka Kolonić.

1_OS_Varazdin_-_erasmus_-_grcka_-_Rad_u_skoli_1.jpg

Za vrijeme boravka u Ateni sudionici su uz stručno vodstvo upoznali grad te kulturno povijesne znamenitosti i bogatstva Atene. Osim toga, domaćini su ih odveli i na jednodnevni izlet u Mikenu te gradić Nafplio. Budući da je službeni radni jezik projekta engleski, svi su zajedno razvijali i usavršavali i svoje jezične kompetencije.

- Upoznali smo se s radom škole koja je jedna od najvećih škola u Grčkoj. Budući da su učenici boravili kod svojih grčkih domaćina te se svakodnevno družili i sa sudionicima iz ostalih partnerskih zemalja, stečena su i nova međunarodna prijateljstva - napomenula je Kolonić i zahvalila Studentskom centru Varaždin koji je donirao majice za putovanje, a dodala je i da su sve aktivnosti u sklopu projekta financirane iz europskih fondova te ih je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU.

Posljednja aktivnost učenja, poučavanja i treninga u sklopu ovog projekta održat će se u svibnju u Austriji, za koju će se učenici pripremiti izvršavanjem zadataka na IV. modulu – Ecology.

1_OS_Varazdin_-_erasmus_-_grcka_-_Akropola-skolski_tim.jpg

1_OS_Varazdin_-_erasmus_-_grcka_-_Akropola-svi.JPG

1_OS_Varazdin_-_erasmus_-_grcka_-_Logo-3D.jpg

1_OS_Varazdin_-_erasmus_-_grcka_-_Mikena_-svi.JPG

1_OS_Varazdin_-_erasmus_-_grcka_-_Rad_u_skoli_2.jpg

1_OS_Varazdin_-_erasmus_-_grcka_-_Rad_u_skoli_3.jpg

1_OS_Varazdin_-_erasmus_-_grcka_-_Rad_u_skoli_4.jpg