Učenice Srednje škole Novi Marof uspješne na Ekonomijadi u Sjevernoj Makedoniji Foto: Grad Novi Marof

Učenice Srednje škole Novi Marof uspješne na Ekonomijadi u Sjevernoj Makedoniji

Varaždinske vijesti | 19.3.2019. u 19:14h | Objavljeno u Društvo

Nakon prošlogodišnjeg domaćinstva Prve ekonomske škole Zagreb, gdje su učenice Srednje škole Novi Marof osvojile izvrsno 1. mjesto, ovogodišnja Ekonomijada održala se u Srednjoj školi "Jane Sandanski" u Strumici u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Natjecanje se odvijalo od 14. do 17. ožujka, a ciljevi ovog međunarodnog natjecanja su povezivanje učenika, upoznavanje kulture države domaćina i natjecanje učenika iz ekonomske grupe predmeta. Ove godine sudjelovalo je 11 ekonomskih škola iz šest država.

Prvo mjesto zauzele su učenice iz Srednje škole "Jane Sandanski", dok su učenice iz Novog Marofa, Tea Migles i Dorotea Toma, u vrlo izjednačenom poretku, osvojile peto mjesto. U delegaciji Srednje škole Novi Marof bile su nastavnice Ines Klopotan i Danica Krbot te ravnatelj Nikola Žganec.

Tijekom ovog trodnevnog događanja svi su sudionici predstavili gradove i škole iz kojih dolaze, a posjećene su i kulturno-povijesne znamenitosti grada domaćina. Sljedeće godine natjecanje će se održati u organizaciji Srednje ekonomske škole u Sarajevu.

ekonomijada_makedonija_srednja_skola_novi_marof_2.jpg

ekonomijada_makedonija_srednja_skola_novi_marof_3.jpg

ekonomijada_makedonija_srednja_skola_novi_marof_4.jpg

ekonomijada_makedonija_srednja_skola_novi_marof_5.jpg

ekonomijada_makedonija_srednja_skola_novi_marof_6.jpg