Učenice Medicinske škole sudjelovale u "Danima E-medica 2017."

Ines Banfić, učenica Medicinske škole | 22.3.2017. u 15:37h | Objavljeno u Društvo

U četiri dana trajanja jubilarne 10. smotre "Dani E-medica 2017." u Termama Tuhelj učenice Medicinske škole Varaždin govorile su o projektima na kojima su marljivo radile cijelu školsku godinu. Učenice Adrijana Leskovar, Brankica Gašparić i Monika Škreb pod vodstvom mentorice prof. Jadranke Težački, s Medicinskom školom Bjelovar, sudjelovale su na projektu "Pravilno disanje - utjecaj na glas i govor".

Učenice Ivana Skuzin i Tea Vujnovac govorile su o temi „Zašto jedemo kada nismo gladni“ u suradnji sa Srednjom školom Koprivnica i Medicinskom školom Bjelovar. Pod vodstvom mentorice mag. med. bioc. Nataše Vuković te u suradnji sa Školom za medicinske sestre Mlinarska, Medicinskom školom Pula i Srednjom medicinskom školom Slavonski Brod, učenice Ines Banfić i Ivana Skuzin okušale su se u radionici prirodne kozmetike u Školi za medicinske sestre Mlinarska u siječnju ove godine te govorile o temi "Prirodna kozmetika 2: Upotreba ljekovitog bilja u kozmetici". Mentorica Nataša Vuković pripremala je i učenice Ines Banfić i Teu Vujnovac, koje su sudionike smotre upoznale s temom "Proteinska dijeta" u suradnji s Medicinskom školom A. Kuzmanića Zadar i Medicinskom školom Bjelovar.

- Cijela nam se zamisao svidjela i zato smo se odlučile uključiti u projekt koji je, po našemu sudu, vrlo pomno osmišljen i omogućava komunikaciju i razmjenu iskustava s ostalim učenicima zdravstvenih škola. Također, radionice su poučne i zanimljive, a prezentacije nam omogućuju uvježbavanje javnih nastupa i razvijanje socijalnih vještina. Sa Smotre smo se vratile pune pozitivnih dojmova. Zajedničkim prezentacijama sa suradničkim školama uspjele smo prenijeti ostalim sudionicima ishode naših projekata. Isto tako, mnogo smo naučile iz ostalih projekata pa smo sada upoznate sa životom djece oboljele od dijabetesa, načinom na koji glazba utječe na mlade i pojmom financijska pismenost. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine imati priliku uključiti se na neke od mnogobrojnih projekata, a isto tako preporučamo i ostalim školama da se uključe jer „Dani E-medice“ osim rada na projektima i učenja pružaju i zabavu, stjecanje novih poznanstva i stvaranje prijateljstva - istaknule su učenice Medicinske škole Varaždin.