Tri škole iz Varaždinske županije odabrane za korištenje Sustava za informatizaciju poslovanja Foto: VV arhiva / ilustracija

Tri škole iz Varaždinske županije odabrane za korištenje Sustava za informatizaciju poslovanja

Varaždinske vijesti | 24.11.2017. u 12:29h | Objavljeno u Društvo

Tri škole iz Varaždinske županije - V. Osnovna škola Varaždin, Osnovna škola Visoko i Prva gimnazija Varaždin - odabrane su za korištenje Sustava za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU) u sklopu pilot projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola", čiji je nositelj Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet.

Od 64 prijavljenih, odabrano je 28 škola, dok je Varaždinska županija najzastupljenija s čak tri škole. Ideja uspostave nove usluge za podršku poslovnim procesima u sklopu pilot projekta je uspostaviti centralizirani, jedinstveni, standardizirani sustav za informatizaciju poslovanja i praćenja poslovnih procesa u školama. Sustav, u osnovi baziran na proračunskom računovodstvu i poslovanju korisnika državnog proračuna, treba biti integriran s postojećom imeničkom infrastrukturom i po potrebi s ostalim uslugama za škole.

CARNet će kao dio projektnih aktivnosti u pilot projektu e-Škole osigurati infrastrukturne preduvjete za implementaciju sustava, nabaviti računalnu opremu za korištenje sustava u školama, osigurati razvoj osnovnog i dodatnog modula sustava za informatizaciju poslovanja ustanove, edukaciju korisnika u školama za korištenje sustava, podršku korisnicima i održavanje sustava za vrijeme trajanja pilot faze projekta.

Poziv za iskaz interesa za korištenje Sustava za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU) u sklopu projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" CARnet je objavio u rujnu ove godine.