Topličkoj školi dodijeljen zlatni status Ekoškole

J.Š./Varaždinske vijesti | 14.5.2018. u 21:04h | Objavljeno u Društvo

Toplička škola A. i I. Kukuljevića još od 2008. godine nosi status Međunarodne ekoškole, a ove godine taj je status postao zlatni. Naime, profesorica kemije i biologije Ana Vuković predala je zahtjev za obnavljanje statusa Ekoškole u kojem je dokazala da je škola u provedbi programa produbila i proširila rad na izabranim temama.

Svečana dodjela Zelene zastave održana je u petak, 11. svibnja na Zagrebačkom velesajmu. Svečanoj dodjeli prisustvovale su profesorica Ana Vuković i defektologinja Gabrica Dvekar- Bešenić.

Inače, svečana dodjela certifikata i dizanje Zelene zastave obilježit će se na proslavi Dana škole u prisutstvu učenika, roditelja, djelatnika škole te lokalne zajednice.

Ovime škola potvrđuje i dokazuje da na temelju brojnih ekoloških projekata i aktivnosti, koje svi zajedno provode u topličkoj školi, doprinose podizanju ekološke svijesti.

- Isto tako, nastojimo odgojiti mlade generacije osjetljivima na pitanja okoliša, a brigu za okoliš promičemo kao trajnu vrijednost i način življenja - kažu u školi.

S druge strane, obilježavajući brojne značajne datume, učenici produženog boravka razveselili su svoje majke priredbom povodom Majčinog dana.

S učiteljicom produženog boravka Anom Zavadom - Horvat marljivo su pripremali recitacije, pjesmu i ples te izradili prigodne poklone na likovnoj radionici. Sav trud koji su uložili u pripremu programa isplatio se jer roditelji, a osobito majke nisu mogle sakriti radost kojom su im bila ispunjena srca nakon priredbe.

IMG-2410.JPG

IMG-2402.JPG

IMG-2426.JPG

IMG-2427.JPG