Sveučilište Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin predstavilo međunarodne doktorske studije Foto: Sveučilište Sjever

Sveučilište Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin predstavilo međunarodne doktorske studije

Varaždinske vijesti | 3.7.2019. u 12:14h | Objavljeno u Društvo

U svrhu predstavljanja međunarodnih doktorskih studija koje Sveučilištu Sjever izvodi u suradnji s partnerskim institucijama, u Sveučilišnom centru Varaždin u četvrtak 27. lipnja održan je "Dan otvorenih vrata za međunarodne doktorske studije".

Doktorske studije predstavile su v.d. pročelnica odsjeka za međunarodni združeni doktorski studij Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment na Sveučilištu Sjever izv. prof.dr.sc. Anica Hunjet, ujedno prorektorica za znanstveno umjetnički rad i međunarodnu suradnju te Univ. Prof. in Dr.in h. c. Irena Zavri, Ph.D. Studiengangsleiterin Department Wirtschaft Programme Director, Head of Academic Committee Joint PhD.

- Događaj je organiziran s ciljem predstavljanja i upoznavanja studenata i šire javnosti s planom i programom postojećeg međunarodnog združenog doktorskog studija Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment te novog međunarodnog združenog prekograničnog interdisciplinarnog doktorskog studija Obrazovne i komunikacijske znanosti. Ove studije Sveučilište Sjever izvodi u suradnji s partnerskim sveučilištima, a završetkom se stječu neophodna znanja s naglaskom na znanstveno¬istraživačkom radu te međunarodno priznata diploma - istaknula je izv.prof.dr.se. Hunjet.

sveuciliste_sjever_doktorski_studiji_2.jpg

Novi, međunarodni združeni prekogranični interdisciplinarni doktorski studij Obrazovne i komunikacijske znanosti izvodit će zajednički Sveučilište Sjever, u suradnji sa Sveučilištem u Ljubljani i Međunarodnim Burch Sveučilištem te administrativnim i organizacijskim partnerom Veleučilištem u Eisenstadtu, a sve s ciljem razvoja daljnjih međunarodnih akademskih mogućnosti za studente iz svih zemalja članica EU.

U skladu s bolonjskom koncepcijom studija, kao i naglascima Europskog kvalifikacijskog okvira, u združenom studiju naglasak je stavljen na znanstveno-istraživački rad, što znači da se u realizaciji programa združenog studija koristi intenzivan individualni mentorski rad usmjeren na uže znanstveno područje interesa studenata, a kao ishod doktorske disertacije očekuje se doprinos lokalnom i regionalnom razvoju visoke znanstvene kvalitete. Detalji i prijava nalaze se ovdje.

Doktorski studijski program Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment zajednički izvode Sveučilište u Puli, Sveučilište u Bratislavi, Sopronu te Sveučilište Sjever u suradnji s administrativnim i organizacijskim partnerom Veleučilištem Burgenland, Eisenstadt, Austria. Putem združenog studija jača se konkurentnost i vidljivost ponuđenih programa izvan nacionalnih granica, a mobilnost studenata pridonosi širenju njihovih kulturnih obzorja i uspostavljanju mreže za buduću suradnju; jača se kvaliteta, kompetitivnost i vidljivost na međunarodnoj razini, što će u konačnici olakšavati brže uključivanje Sveučilišta Sjever u europske obrazovne i informacijske projekte.

Važni elementi ovoga združenog studija su prvenstveno znanstveno-istraživački europski i međunarodni projekti, istraživački projekti s gospodarstvom, transfer tehnologije, razvoj poduzetničkog duha, međunarodni kontekst te stjecanje mnogih suvremenih kompetencija. Detalji prijave i prijavni obrazac nalaze se ovdje.

Uvjeti i mogućnost upisa

Natječaj za upis na predstavljene međunarodne doktorske studije čije je trajanje ukupno tri godine; šest semestara otvoren je do 31. srpnja. Mogućnost upisa ostvaruju pristupnici sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem na priznatim sveučilištima odnosno sveučilištima primijenjene znanosti, ili završen master studij koji se sastoji od barem 300 EGTS-a, pristupnici s jasnim opisom planiranog istraživanja, dokaz o poznavanju engleskog jezika Cl razine te minimalno 2 godine profesionalnog iskustva. Nakon završetka na navedenom studiju stječe se titula doktora znanosti (dr.sc), ekvivalent PhD, iz područja društvenih znanosti. Nastava na Međunarodnim doktorskim studijima s izvođenjem kreće u studenom 2019. godine. Za više detalja oko studija i upisa možete se javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

sveuciliste_sjever_doktorski_studiji_1.jpg