Srednja škola Ludbreg po prvi puta sudjeluje u Erasmus+ projektu

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.12.2018. u 16:43h | Objavljeno u Društvo

Srednja škola Ludbreg po prvi puta sudjeluje u Erasmus+ projektu. Nositelj projekta pod nazivom "Project Augmented Reality Education Module - Development and implementation of innovative ICT - based educational tool in STEM orientated school subjects" je LAG Kocani iz Makedonije. Ostali partneri u projektu vrijednom 131.100,00 EUR su Grad Ludbreg, Gimnazija Ljupco Santov iz Kocana, Ekonomska i poslovna škola iz grada Paradzika u Bugarskoj, tvrtka Techko Net Dooel, Centar za održivost i ekonomski razvoj (CSEG).

Cilj projekta je kroz zanimljive i interaktivne sadržaje, koje će kreirati sami učenici i njihovi mentori, povećati interes učenika za školske predmete iz STEM područja te razviti interaktivni nastavni software koji će moći koristiti i buduće generacije srednjoškolaca. Ovim se projektom također želi unaprijediti prekogranična suradnja obrazovnih institucija i nevladinih organizacija kao i povećati mobilnost učenika i nastavnog osoblja.

Prvi je sastanak organiziran u srijedu, 4. prosinca, u Gimnaziji Ljupco Santov u općini Kocani koja u svojoj zemlji prednjači po broju prijavljenih EU projekata. Ovom je prilikom svečano potpisan ugovor i dogovoreni daljnji koraci projektnih partnera. Srednju školu Ludbreg predstavljali su Marijan Skvaža, dipl. ing. strojarstva i Ivana Rodiger, prof. engleskog jezika. Josipa Grđan i Nikolina Nemec bile su predstavnice Grada Ludbrega, a također će aktivno raditi i na izradi strateškog domenta za transnacionalno partnerstvo. Završetak projekta planiran je 2020. godine završnom konferencijom te višednevnom razmjenom nastavnika i učenika škole.

Označeno u