Putopis Petre Gjud iz topličke škole među najljepšim dječjim putopisima

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.5.2019. u 19:33h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Putopis Petre Gjud (8.a) iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice "Mali Rim u Hrvatskome zagorju" izabran je u pet najboljih putopisa te nagrađen. Naime, Osnovna škola " Antun Nemčić Gostovinski" Koprivnica već 7. godinu, u spomen na hrvatskog putopisca Antuna Nemčića, objavljuje natječaj za Najljepši dječji putopis Putositnice pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U natječaju sudjeluju učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola, a tema je putositnice s putovanja Lijepom Našom. Putopis Petre Gjud, učenice 8.a razreda topličke škole, pod nazivom "Mali Rim u Hrvatskome zagorju" izabran je u pet najboljih putopisa te nagrađen.

Petra je sa svojom mentoricom učiteljicom hrvatskoga jezika Sanjom Habek prisustvovala na svečanosti proglašenja pet nagrađenih i pet pohvaljenih putopisa u Koprivnici u Kinu "Velebit" 24. svibnja. Na svečanosti je Petra i pročitala odabrane ulomke iz svoga putopisa te tako turistički promovirala svoj grad Varaždinske Toplice. Osim ugodnog druženja s ostalim izvrsnim mladim putopiscima, Petra i mentorica imale su priliku upoznati rad koprivničke škole, prošetati Koprivnicom, a kući su se vratile punih ruku. Glavna nagrada, kiparsko djelo koprivničkog umjetnika Dragutina Ciglara, bit će lijepa uspomena na Putositnice 2019., ali i poticaj za pisanje novih putopisa.