Predavanje slovenske znanstvenice i ekonomistice Mateje Drnovšek na FOI-ju

IHR/Varaždinske vijesti | 10.2.2019. u 16:05h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

"Istraživanje prethodnih procjena poslovnih anđela pri donošenju odluke o mogućnostima ulaganja" naziv je predavanja kojeg će u utorak, 12. veljače održati prof. dr. sc. Mateja Drnovšek.

Autorica velikog broja znanstvenih radova u području poduzetništva objavljenih u časopisima visokog faktora utjecaja, pročelnica je Katedre za poduzetništvo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani.

Drnovšek će u Varaždinu govoriti o osiguravanju financiranja poslovnog pothvata, što je vrlo važno u ranim fazama razvoja. Novi se pothvati uglavnom oslanjaju na „unutarnje“ izvore financiranja, najčešće kroz sredstva vlasnika, obitelji ili prijatelja, ali i privatnog kapitala, kao što je onaj kojeg nude poslovni anđeli i fondovi rizičnog kapitala. Fokus ovog istraživanja je stavljen na ulogu poslovnih anđela u osiguravanju izvora financiranja te na kognitivnim procesima vezanim uz pojedinačne poslovne anđele koji utječu na procjenu mogućnosti ulaganja.

Predavanje je prvenstveno namijenjeno znanstvenicima, nastavnicima i doktorskim studentima, ali i svim zainteresiranima za temu, a organizira se u okviru znanstvenih predavanja "Time 4 Science".