Početak školske godine u OŠ Novi Marof i Podrute

Varaždinske vijesti | 3.9.2018. u 18:42h | Objavljeno u Društvo

Nova školska godina u ponedjeljak je počela i u osnovnim školama na području Grada Novog Marofa.

Prvog dana učenike je u OŠ Novi Marof i OŠ Podrute obišao gradonačelnik, HDZ-ov Siniša Jenkač. Prvašićima je podijelio slikovnice zaželjevši im dobrodošlicu u školu, da im cijela školska godina bude uzbudljiva kao i prvi školski dan te da uspješno uče. Naglasio je da se gradska uprava trudi osigurati najbolje uvjete za odgojno-obrazovne procese te pojedinim mjerama pomoći povećanje nataliteta kako bi u škole upisivalo što više djece.

Gradonačelnik je u Osnovnoj školi Novi Marof izrazio posebno zadovoljstvo što će od ove školske godine u produženom boravku raditi dvije učiteljice pa će mališani biti primjereno zbrinuti u svojoj školi. Valja podsjetiti da je OŠ Novi Marof, sa svoje četiri područne škole u Ključu, Remetincu, Podevčevu i Mađarevu, jedan od najvećih u Hrvatskoj.

U Osnovnoj školi Podrute gradonačelnik je podijelio diplome učenicima koji su uspješno završili školu plivanja.

Osim ovih dviju škola učenici s područja Grada Novog Marofa, iz naselja Sudovec, pohađaju Osnovnu školu Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka u Koprivničko-križevačkoj županiji, a Grad Novi Marof brine i za njih, mjerama poput nabave udžbenika i plaćanja školske kuhinje.

Označeno u