Počela rekonstrukcija potkrovlja zgrade UNIN 2 Sveučilišta sjever - nove učionice i laboratoriji za fizioterapeute Foto: Sveučilište sjever

Počela rekonstrukcija potkrovlja zgrade UNIN 2 Sveučilišta sjever - nove učionice i laboratoriji za fizioterapeute

IHR/Varaždinske vijesti | 14.2.2019. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Počinje rekonstrukcija zgrade UNIN 2 Sveučilišta sjever u Varaždinu.

U utorak 12. veljače sklopljen je Ugovor o građenju između naručitelja Sveučilišta sjever i izvođača tvrtke MIPCRO d.o.o. Ivanec kojim i službeno počinje rekonstrukcija dijela potkrovlja - tavana nastavne zgrade UNIN 2 u Varaždinu. Ugovor su sklopili u ime naručitelja prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever te u ime tvrtke Mipcro Slavko Kišiček, prokurist.
Nakon provedene rekonstrukcije osigurat će se prostor za nove predavaone/laboratorije primarno za potrebe Odjela za fizioterapiju. Po završetku rekonstrukcije čije je predviđeno trajanje četiri mjeseca, Sveučilište Sjever će pristupiti nabavi odgovarajuće opreme i pomagala za potrebe novoadaptiranih prostora.

- Ovim radovima u bitnome će se unaprijediti kvaliteta izvođenja nastave na studijskom programu Fizioterapije, jer specifičnosti stručnih kompetencija koje se prenose na studente ovog smjera zahtijevaju primjerene prostore i opremu za izvođenje vježbovne nastave - rekao je rektor Sveučilišta sjever prof. dr. sc. Marin Milković.

Radovi na rekonstrukciji zgrade UNIN2, ukupne vrijednosti 1.860.508,69 kuna sufinancirani su sredstvima Državnog proračuna od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ovim radovima Sveučilište Sjever nastavlja s unapređenjem i poboljšanjem opremljenosti što doprinosi još većoj kvaliteti rada na studijskim programima, a time i njihovoj atraktivnosti sadašnjim i budućim studentima.

Označeno u